Εφαρμογή νομικού πλαισίου κατά διαφθοράς και μεταρρύθμιση δικαιοσύνης συζήτησε η Υπ. Δικαιοσύνης με ΣΕΛΚ

Η εφαρμογή του νομικού πλαισίου ενάντια στη διαφθορά και η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφης Δράκου με τον Πρόεδρο και μέλη του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Όπως αναφέρεται, η Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΣΕΛΚ για τη μέχρι τώρα πορεία εφαρμογής των τριών νομοσχεδίων ενάντια στη διαφθορά που ενέκρινε η Βουλή το προηγούμενο διάστημα, ενώ σημείωσε επίσης πως η συμβολή του Συνδέσμου στην προσπάθεια αυτή θα είναι καθοριστική λόγω της συμμετοχής του Προέδρου του Συνδέσμου στο γνωμοδοτικό συμβούλιο που θα καθορίσει τα υποψήφια μέλη της Αρχής ενάντια στη Διαφθορά.

Από πλευράς του ΣΕΛΚ, ο Γενικός Διευθυντής Κυριάκος Ιορδάνου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημιουργία του απαραίτητου νομικού πλαισίου καταπολέμησης της διαφθοράς και εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνεισφέρει με κάθε μέσο στην προσπάθεια εφαρμογής και πρακτικής υλοποίησης των νομοσχεδίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε και η ανάγκη άμεσης μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος και η ανησυχία του οικονομικού κόσμου ειδικότερα για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην εκδίκαση υποθέσεων, με τους εκπροσώπους του ΣΕΛΚ να χαιρετίζουν την προώθηση του νομοσχεδίου για το Εμπορικό και το Ναυτοδικείο, σημειώνοντας παράλληλα την πλήρη στήριξή τους για εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας.

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η κ. Δράκου ευχαρίστησε τον ΣΕΛΚ για την συνεργασία του σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η εκπαίδευση αστυνομικών και η στήριξη της Υποδιεύθυνσης Οικονομικού Εγκλήματος, ενώ διαβεβαίωσε τον Σύνδεσμο για τις αδιάκοπες προσπάθειές της ώστε να προχωρήσει χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.