Ευχές Καδή για δημιουργική σχολική χρονιά

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Τις θερμότερες ευχές του για μια όμορφη και δημιουργική χρονιά, εκφράζει σε μήνυμα του με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2016-2017, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

«Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού οραματίζεται ένα σχολείο που θα έχει στο επίκεντρό του τον κάθε μαθητή και την κάθε μαθήτρια. Ένα σχολείο όπου ο καθένας από σας θα παίρνει όλα τα εφόδια για να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ριζικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Αλλαγές που συνδέονται με το τι και πώς διδάσκεται στα σχολεία μας, αλλαγές που ενισχύουν τους εκπαιδευτικούς μας, για να επιτελούν το έργο τους αποτελεσματικά, αλλαγές που βελτιώνουν την καθημερινή λειτουργία των σχολείων και απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Είμαι βέβαιος ότι, με τη στήριξη των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών, οι αλλαγές αυτές θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα», αναφέρει.

Κατά τη φετινή χρονιά, σημειώνει ο κ. Καδής, έχουν θέσει τρεις βασικούς στόχους.

«Πρώτος μας στόχος είναι ο κάθε μαθητής να βελτιώσει την απόδοσή του, αξιοποιώντας όλα τα εφόδια που μπορούν να του προσφέρουν οι εκπαιδευτικοί και γενικότερα το σχολείο του. Δεύτερος στόχος της χρονιάς είναι η εξάλειψη κάθε μορφής ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, η προώθηση της ισότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ο τρίτος μας στόχος είναι να ενδυναμώσουμε περισσότερο τη σχέση της εκπαίδευσης με τον πολιτισμό, ενθαρρύνοντας τα σχολεία μας να αναπτύξουν πολιτιστικές δράσεις, στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017», συμπληρώνει.

Απευθυνόμενος προς τις μαθήτριες και τους μαθητές, ο κ. Καδής αναφέρει στο μήνυμα του ότι η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη.

«Κάποιοι από σας μπορεί να αντιμετωπίζετε δυσκολίες στο σπίτι ή στο σχολείο. Κάποια στιγμή, μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με προβλήματα που φαντάζουν ανυπέρβλητα, με αποτυχίες, με ανθρώπους που μπορεί να αμφιβάλλουν για τις ικανότητές σας. Μην τα βάζετε κάτω. Μην αφήνετε τη γνώμη που έχουν οι άλλοι για σας να καθορίσει το ποιοι είστε. Να αγαπάτε τη μάθηση και να εργάζεστε μεθοδικά, παίρνοντας όσα περισσότερα μπορείτε από τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο σας. Η μόρφωση θα ανοίξει δρόμους για σας”, παροτρύνοντας τους να έχουν θάρρος.

Απευθυνόμενος προς τους εκπαιδευτικούς ο κ. Καδής αναφέρει: «Η κοινωνία εμπιστεύεται σε σας ό,τι πολυτιμότερο έχει, τα παιδιά της. Ως κύριοι φορείς της Παιδείας, είστε καθοδηγητές και πρότυπα για τους μαθητές σας. Προσπαθήστε να τους εμπνεύσετε, να τους κάνετε να αγαπήσουν το σχολείο και τα μαθήματά τους, να γίνουν σωστοί άνθρωποι».

«Είμαι βέβαιος ότι με την προσήλωση στο λειτούργημά σας, την κατάρτιση, την εργατικότητα, τον ζήλο και την υπομονή σας, θα συμβάλετε αποφασιστικά στην πρόοδο των μαθητών μας και της κοινωνίας μας. Εύχομαι από καρδιάς σε όλους υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο σας. Καλή σχολική χρονιά», καταλήγει ο Υπουργός Παιδείας, στο μήνυμα του.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.