Έφεση ετοιμάζει η Νομική Υπηρεσία για την ποινή σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης

Η Νομική Υπηρεσία, ετοιμάζει έφεση, που θα καταχωρήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της πρόσφατης απόφασης του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε την περασμένη Δευτέρα συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 4 ετών σε άντρα ηλικίας 48 ετών τον οποίο έκρινε ένοχο σε δυο κατηγορίες, που αφορούσαν την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης, ηλικίας σήμερα 16 ετών, με ήπια νοητική υστέρηση.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά την περίοδο Ιουνίου 2016 και Μάιου 2017, όταν η ανήλικη ήταν ηλικίας μεταξύ 14 με 15 χρονών, στο σπίτι του κατηγορούμενου, το οποίο η ανήλικη επισκεπτόταν λόγω φιλικής σχέσης της με τα παιδιά του.

Στον καθορισμό του ύψους της ποινής λήφθηκε υπόψη από το Δικαστήριο, το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου καθώς και το γεγονός ότι παρέμεινε υπό κράτηση για διάστημα 18 μηνών, λόγω του ότι δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τους όρους εμφάνισης που του είχαν επιβληθεί από το Δικαστήριο.

Κόμματα και οργανώσεις, με ανακοινώσεις τους, είχαν εκφράσει την απογοήτευση τους, κάνοντας λόγο για επιείκεια του Δικαστηρίου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ζητώντας την επιβολή αυστηρότερων ποινών για τέτοια αδικήματα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy