Εφιάλτης ο παράνομος σκουπιδότοπος στην ΚυπερούνταΚαταφύγιο τρωκτικών, εστία μόλυνσης και φωτιάς

 

Μπορεί το συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα της εξάπλωσης του κορονοϊού να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και να κρατεί σε μια διαρκή ανησυχία τον κόσμο για το ποια θα είναι η εξέλιξη, ωστόσο οι πολίτες θεωρούν ότι αυτό δεν πρέπει να αφεθεί να λειτουργήσει σε βάρος και κάποιων άλλων σοβαρών προβλημάτων που επίσης έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Σε αυτά τα ζητήματα περιλαμβάνεται και η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία δύο, τουλάχιστον, χρόνια με την ύπαρξη ενός παράνομου σκουπιδότοπου που κάποιοι έχουν δημιουργήσει σε δασώδη περιοχή της Κυπερούντας και μάλιστα σε πολύ κοντινή απόσταση από το περιφερειακό νοσοκομείο. Το πρόβλημα έχει αναδειχθεί αρκετές φορές από κόμματα, κινήματα και οργανωμένους φορείς, χωρίς όμως καμιά αρμόδια κρατική ή άλλη Αρχή να αναλάβει μέχρι σήμερα την πρωτοβουλία αποκατάστασης του χώρου και συμμόρφωσης ή ακόμα και δίωξης των υπευθύνων.

Αντίθετα, η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς στοιβάζονται συνεχώς στο συγκεκριμένο σημείο άχρηστες ηλεκτρικές και άλλες οικιακές συσκευές, παλιά έπιπλα, πλαστικά αντικείμενα και κάθε είδους στερεά και άλλα απόβλητα. Η ανεξέλεγκτη συσσώρευση αυτού του υλικού έχει καταστήσει την περιοχή καταφύγιο ερπετών και τρωκτικών αλλά και σημείο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να λειτουργήσει σαν εστία εκδήλωσης πυρκαγιάς με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται.

Ενήμερη για το πρόβλημα είναι και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, η οποία, όπως πληροφορούμαστε, είχε παρέμβει σε κάποιο στάδιο δίνοντας προθεσμία αποκατάστασης της περιοχής, χωρίς όμως μέχρι στιγμής, όπως μας αναφέρθηκε από κατοίκους της περιοχής, να γίνει το παραμικρό. Κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής τονίζουν την ανάγκη παρέμβασης των αρμοδίων Αρχών ώστε να εκλείψει το πρόβλημα.

Χρήστος Χαραλάμπους