Εφημερεύοντα Ιατρεία: Επιφυλάξεις εκφράζει η ΠΑΣΥΚΙ – Ζητά να δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Επιφυλάξεις για τη λειτουργία των εφημερευόντων ιατρών εκφράζει η ΠΑΣΥΚΙ και ζητά να δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις για τη λειτουργία του θεσμού, καθώς εγείρει θέμα στελέχωσης των νοσοκομείων κατά τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες κατά τους οποίους αρκετοί γιατροί θα απουσιάζουν με άδεια κάτι που όπως ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος, της δυσκολεύει τη λειτουργία των εφημερευόντων.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Σωτήρης Κούμας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι εάν οι γιατροί του Δημοσίου είναι σε θέση να καλύψουν το 1/3 των εφημεριών θα το πράξουν, ωστόσο τόνισε ότι το υπόλοιπο θα πρέπει να το καλύψουν οι ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι όπως ανέφερε αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τις υποδομές του ΟΚΥΠΥ χωρίς να ρωτήσουν τους γιατρούς του Δημοσίου.

Το πρόγραμμα εφημερευόντων ιατρών ξεκινά στις 9 Ιουλίου δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΑΥ Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

Εξέφρασε την δυσφορία του λόγω του ότι ένα πολύ απλό, όπως είπε, θέμα λαμβάνει διαστάσεις και σημείωσε ότι εάν ο ΟΚΥΠΥ έχει προβλήματα λόγω μικρού αριθμού γιατρών, θα ενισχυθεί με γιατρούς του ιδιωτικού τομέα που θα τοποθετηθούν στα Κέντρα Υγείας ως τον Οκτώβριο.

Αν ο λόγος που αντιδρά η ΠΑΣΙΚΙ είναι ότι δεν υπήρξαν διαβουλεύσεις μαζί τους τότε φοβόμαστε και τη σκιά μας, ήταν το σχόλιο του Ανδρέα Παπακωνσταντίνου ο οποίος είπε πως με αυτές τις νοοτροπίες δεν μπορούν να προχωρήσουν αποφασιστικά στην εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.