Εφοδιάζεται με αντιδραστήρια PCR το ΓΝ ΠάφουΔιευθετήθηκε το θέμα της έλλειψης αντιδραστηρίων PCR  για την κάλυψη του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και Επιστημονικός Διευθυντής για τον covid- 19, Ιωσήφ Μουτήρης ανέφερε πως συζήτησε το θέμα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή Λεμεσού – Πάφου Χρίστο Νικολάου, ο οποίος τον ενημέρωσε πως ο ΟΚΥπΥ εξασφάλισε αντιδραστήρια για την άμεση κάλυψη των Νοσοκομείων, συμπεριλαμβανομένης της Πάφου, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αγοράς.

Όπως εξήγησε ο δρ. Μουτήρης, στις  24 Ιουλίου ο Γενικός Εκτελεστικός του ΟΚΥπΥ , έστειλε εγκύκλιο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, προς τους κλινικάρχες του ΓΝ Πάφου, λέγοντας ότι από τις 27 Ιουλίου τα δείγματα θα στέλλονται στο ΓΝ Λευκωσίας για εξέταση και ότι θα έχουμε αποτελέσματα εντός 24 ωρών από την παραλαβή τους.

Σε απαντητικό του μήνυμα ο δρ Μουτήρης εξήγησε πως θα τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές λόγω καθυστέρησης διεκπεραίωσης της εξέτασης που θα κυμαίνεται από 24 μέχρι 48 ώρες , κάτι που είναι ανεπίτρεπτο για τα περιστατικά που χρειάζονταν επείγον χειρουργείο.

Στην σημαντικότητα των αντιδραστηρίων για το ΓΝ Πάφου αναφέρθηκε και ο Διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου δρ. Λάκης Γιουκάς.

Συγκεκριμένα έκκληση στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας είχε απευθύνει και  ο Διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου δρ. Λάκης Γιουκάς να επιληφθεί άμεσα του θέματος της έλλειψης αντιδραστηρίων PCR στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, υποστηρίζοντας πως με αυτό τον τρόπο μειώνεται στο ελάχιστο ο κίνδυνος διασποράς του ιού εντός του Νοσοκομείου.