Έφορος εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού: «Πρωτόγνωρες οι συνθήκες αλλά είμαστε πανέτοιμοι»

Πρωτόγνωρες οι συνθήκες για την εκλογική μάχη της Κυριακής, λόγω της πανδημίας, αλλά είμαστε πανέτοιμοι, λέει στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, Έπαρχος Μάριος Αλεξάνδρου, μετά την παραλαβή των καλπών από τους προεδρεύοντες των 344 εκλογικών κέντρων της Λεμεσού.

Το προσωπικό έχει πραγματικά κουραστεί για την προετοιμασία των εκλογών στη βάση των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, είπε ο κ.Αλεξάνδρου, υποδεικνύοντας ότι για πρώτη φορά, οι προεδρεύοντες αναχωρούσαν φορτωμένοι με επιπρόσθετο βάρος, αφού εκτός από την κάλπη έπρεπε να μεταφέρουν, μεταξύ άλλων, διαχωριστικά plexiglass, ρολά χαρτιού, αντισηπτικά και όλα όσα προβλέπονται για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Η διαδικασία παραλαβής των καλπών ξεκίνησε στις 8:00 στην Α’ Αστική Λεμεσού και ολοκληρώθηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι, με τους προεδρεύοντες να προσέρχονται, λόγω των περιοριστικών μέτρων, ανά 25.

Οι εκλογείς στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, είπε ο Μάριος Αλεξάνδρου, ανέρχονται σε 155,374, από τους οποίους το  73,5% είναι αυτόχθονες και 26,5% είναι εκτοπισθέντες των επαρχιακών Αμμοχώστου, Κερύνειας, Λάρνακας και Λευκωσίας.

Από τα 344 εκλογικά κέντρα, το μεγαλύτερο θα λειτουργήσει στα Κάτω Πολεμίδια, Κέντρο Δ’, με 698 εκλογείς, που είναι εκτοπισθέντες εξ Αμμοχώστου, ενώ το μικρότερο εκλογικό κέντρο θα βρίσκεται στην κοινότητα Παλιόμυλος με 47 εκλογείς.

Σημείωσε, τέλος, ότι την ημέρα των εκλογών, οι εκλογείς θα πρέπει να εισέρχονται φορώντας προστατευτική μάσκα, χωρίς οποιαδήποτε διακριτικά κομματικού συνδυασμού και να φέρουν την ταυτότητα ή το εκλογικό τους βιβλιάριο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.