Έφτασαν τελικά στην Ιταλία οι 61 πρόσφυγες που έφυγαν από την Πάφο – Σε κρίσιμη κατάσταση κάποιες κοπέλες

Έφτασαν τελικά στην Ιταλία, οι 61 πρόσφυγες που απέπλευσαν από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου χωρίς άδεια απόπλου, ανέφερε εκ μέρους της ΚΙΣΑ ο Δώρος Πολυκάρπου.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Επικαιρότητα Αλλιώς», ο κ. Πολυκάρπου ανέφερε ότι με βάση την πληροφόρηση που έχει η ΚΙΣΑ από την αδελφή γυναίκας που επέβαινε στη βάρκα, έφτασαν όλοι σώοι στην Ιταλία. Σημείωσε ότι κάποιοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για εξετάσεις.

Ο κ. Πολυκάρπου είπε ότι με βάση την πληροφόρηση που είχαν, οι πρόσφυγες έφτασαν αρχικά στην Κρήτη, τους επιτράπηκε να μείνουν έξω από το λιμάνι, τους έδωσαν τρόφιμα και στη συνέχεια ξεκίνησαν το ταξίδι τους με προορισμό την Ιταλία.

Σε κάποια στιγμή, όπως είπε, δημιουργήθηκαν προβλήματα, με κάποιες από τις κοπέλες να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόσθεσε ότι σήμερα το απόγευμα μίλησαν και με κάποιον από τους επιβαίνοντες.

Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι αν η Ιταλία αποφασίσει να στείλει πίσω τους πρόσφυγες, είναι υπόχρεη η Κυπριακή Δημοκρατία να τους δεχτεί, βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου καθώς ήδη πέρασαν από δύο κράτη μέλη, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Επίσης, ο Δώρος Πολυκάρπου ανέφερε τι υπάρχει κι’ άλλο περιστατικό με 14 πρόσφυγες σε βάρκα, τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.