Έφτασε στα κατεχόμενα η Λουτ – Με πανό υπέρ της Ομοσπονδίας την υποδέχτηκαν Τ/κ

Στα κατεχόμενα έφτασε στις 11:30 η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολλ Λούτ η οποία θα συναντηθεί για πρώτη φορά με το νεοεκλεγέν Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Κατά τη διαδρομή της στο «προεδρικό μέγαρο», πρωτοβουλία Τ/κ ακτιβιστών ξετύλιξε πανό που έγραφε «Ομοσπονδιακή Κύπρος Τώρα», «Ειρήνη βήμα-βήμα», και άλλα συνθήματά υπέρ της ειρήνης.

1 163

Η κα Λουτ θα έχει στο νησί χριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, προκειμένου να ακούσει τις θέσεις των δυο πλευρών σε ότι αφορά τον δρόμο προς τα μπρος στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού και την πρόθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για σύγκληση άτυπης διάσκεψης σε σύνθεση 5+1 για το Κυπριακό.

2 139

Η κ. Λουτ, η οποία βρίσκεται από την Κυριακή το βράδυ στην Κύπρο, συναντάται το πρωί με τον Τ/κ ηγέτη, στην κατεχόμενη Λευκωσία, και στις 1900 θα έχει συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Baris Dernegi Pankart1

Χθες ήταν προγραμματισμένη σύσκεψή της με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, που ασχολούνται με το Κυπριακό.

Αύριο είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το νησί και να μεταβεί στην Αθήνα για επαφές με την ελληνική Κυβέρνηση

Το πρόγραμμα της Λούτε στην Άγκυρα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο.

Με πληροφορίες και εικόνες από Yeniduzen

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.