Έφτασε στα κατεχόμενα ο νέος «πρέσβης» της Τουρκίας

Στα κατεχόμενα έφτασε σήμερα ο νέος «πρέσβης» της Τουρκίας, Μετίν Φεϊζίογλου, πρώην Πρόεδρος του Τουρκικού Δικηγορικού Συλλόγου.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Φεϊζίογλου ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αεροφωτογραφία της Κύπρου – του βόρειου κατεχόμενου τμήματος – και έγραψε στο πλάι αυτής «Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι ζωντανή. Ο τουρκοκυπριακός λαός και όλοι οι πολίτες μας είναι οι ηγέτες μας».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η ηλεκτρονική Μπουγκιούν Κίπρις γράφει ότι ο κ. Φεϊζίογλου συναντήθηκε χθες χωριστά με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο στο Προεδρικό Μέγαρο σε κλειστές συναντήσεις.

Μετά τις συναντήσεις δήλωσε ότι έλαβε τις οδηγίες του Προέδρου Ερντογάν. «Εκφράζω για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη μου στον Πρόεδρό μας που μου έδωσε την ευκαιρία να υπηρετήσω την εθνική μας υπόθεση της Κύπρου και που με έκρινε άξιο της εμπιστοσύνης τους. Είμαι πάντα στην υπηρεσία του κράτους και του έθνους μου. Μέχρι την τελευταία μου ανάσα. Ζήτω η Δημοκρατία της Τουρκίας».

Ο Μετίν Φεϊζίογλου συναντήθηκε επίσης με τον Ριφάτ Χισαρτζικλίογλου, πρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Εμπορευμάτων (ΤΟΒΒ) της Τουρκίας.

Ο τέως «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπάστσιερι αποχώρησε χθες και επέστρεψε στην Άγκυρα.

Ο κ. Φεϊζίογλου αποτελεί πολιτικό διορισμό από τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν αρχές Οκτωβρίου. Ο πρώτος μη διπλωμάτης «πρέσβης» της Τουρκίας γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1969 στην Κωνσταντινούπολη, είναι εγγεγραμμένος στον δικηγορικό σύλλογο Άγκυρας από το 1991 και εξελέγη στην προεδρία του συλλόγου το 2010 λαμβάνοντας το 58% των ψήφων. Τον Μάιο του 2013 εξελέγη στην προεδρία της Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων Τουρκίας.

Το 2012 είχε εκλεγεί ως μέλος του κομματικού συμβουλίου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως παραιτήθηκε από την θέση αυτή με την εκλογή του στην προεδρία της Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων Τουρκίας το 2013. Το 2019 παραιτήθηκε και από μέλος του CHP.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy