Έφτασε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στην Μαρίνα Αγίας Νάπας (βίντεο)

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζει τους επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στην καινούργια Μαρίνα της Αγίας Νάπας. Η απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για τη δημιουργία αγκυροβόλιου άρχισε να αποδίδει καρπούς, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος εξέφρασε χαρά και ικανοποίηση για την υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στην Μαρίνα Αγίας Νάπας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω μια πρωτοβουλία που είχα αναλάβει προ ετών να δίνει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Έχουμε προβεί στη δημιουργία λιμενικής περιοχής περιορισμένης χρήσης περί της Μαρίνας της Αγίας Νάπας και στην έκδοση τελωνειακού διατάγματος, ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν την Μαρίνα Αγίας Νάπας κρουαζιερόπλοια και να αποβιβάζονται επιβάτες. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε όλες τις Μαρίνες της Κύπρου προσβάσιμες προς όλα τα κρουαζιερόπλοια», αναφέρει ο κ. Καρούσος.

«Ευελπιστούμε ότι η σημερινή άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στην Μαρίνα της Αγίας Νάπας θα αποτελέσει την απαρχή για αύξηση της επισκεψιμότητας και προσέλκυση συγκεκριμένου τουρισμού, ενδυναμώνοντας έτσι το τουριστικό προϊόν της Επαρχίας Αμμοχώστου», ανάφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Συγκεκριμένα για την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εκτός από τη δημιουργία του αγκυροβόλιου στην Μαρίνα Αγίας Νάπας, θα προχωρήσει στη δημιουργία αγκυροβόλιου και στην Μαρίνα Παραλιμνίου, διευκολύνοντας έτσι την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου, αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τον καπετάνιο του κρουαζιερόπλοιου και δήλωσε πως «είναι γεγονός ότι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο έχει φτάσει στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, μια επιπρόσθετη ακτοπλοϊκή συνδεσιμότητα που καθιστά ακόμα τη χώρα μας αλλά και τον Δήμο Αγίας Νάπας πιο ισχυρό στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Μια συνδεσιμότητα η οποία θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία αλλά και γενικότερα στην εθνική μας οικονομία».

Με αυτό το γεγονός, είπε, πως ανοίγουν πλέον οι πύλες και για άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες να επισκεφθούν τη χώρα και ειδικά την επαρχία Αμμοχώστου.

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας, ανέφερε ο κ. Ζαννέττου, είναι ένα στολίδι της Μεσογείου και «είμαι σίγουρος ότι μέσα από την κρίση που βιώνουμε, τέτοιες προσπάθειες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για να προχωρήσουμε προς την οικονομική μας ανάπτυξη και όχι μόνο».

Είναι πολύ σημαντική η άφιξη του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου, γιατί είναι το πρώτο που εισέρχεται στην Κυπριακή Δημοκρατία από την επαρχία Αμμοχωστου μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974, ανέφερε ο Κώστας Φυτίρης, Διευθυντής της Ayia Napa Marina.

Το Sea Dream II χωρητικότητας 200 ατόμων με Νορβηγική σημαία, μεταφέρει τουρίστες υψηλής εισοδηματικής τάξης. Οι επιβάτες που έφτασαν σήμερα είναι κυρίως από Ηνωμένες Πολιτείες, Νορβηγία και από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιεί τη δεύτερη του στάση στην Κύπρο (η πρώτη ήταν 25 Μαΐου 2022 στο λιμάνι της Λεμεσού), ενώ η εταιρεία αποφάσισε να βγάλει από το πρόγραμμά της την Τουρκία. Το κρουαζιερόπλοιο έφτασε στην Κύπρο από το Ισραήλ και πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στους τουρίστες δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και συγκεκριμένα παραδοσιακά προϊόντα όπως μέλι, ελιές, ρίγανη, λουκούμι και σουτζούκος, καθώς και ενημερωτικά έντυπα και χάρτες της περιοχής, ενώ είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια εκ των δύο προσφερόμενων εκδρομών στην ενδοχώρα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy