Έφτιαξαν γλυπτό χελώνας από πλαστικά σκουπίδια στις θάλασσες

Μήνυμα προστασίας των ωκεανών από τις καταστροφικές επιπτώσεις του πλαστικού

Έλα στο Google News

Το μήνυμα της προστασίας των θαλασσών από το καρκίνωμα των πλαστικών σκουπιδιών θέλει να στείλει το πρόγραμμα «Keep Our Sand and Sea Plastic Free» με τη δημιουργία του εικαστικού έργου «ΚΑΛΥΨΩ», που φτιάχτηκε από πλαστικά απορρίμματα.

Το γλυπτό τοποθετήθηκε στην παραλία της Αγίας Τριάδας στον Πρωταρά, αποτυπώνοντας την κόρη του ωκεανού Καλυψώ και αναδεικνύοντας έτσι τη σημασία της προστασίας των ωκεανών μας, κυρίως από τα πλαστικά απορρίμματα που είναι η αιτία για τον θάνατο χιλιάδων θαλάσσιων οργανισμών κάθε χρόνο.

Η χελώνα «ΚΑΛΥΨΩ» δημιουργήθηκε από πλαστικά απορρίμματα που συλλέχθηκαν από εκστρατείες καθαριότητας της παραλίας και του βυθού. Όλες οι εκστρατείες καθαριότητας των παραλιών πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Keep our Sand and Sea Plastic Free» σε συνεργασία με οργανωμένα σύνολα, τοπικές αρχές και επιχειρήσεις. Οι εκστρατείες καθαριότητας του βυθού πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του DIXAN στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Καθάρισε Σε Βάθος» της GPM-Henkel, όπου δύτες ανασύρουν απορρίμματα από το βυθό των κυπριακών θαλασσών.

Ο καλλιτέχνης Βαγγέλης Ευαγγέλου χρησιμοποίησε τα πλαστικά απορρίμματα που είχε στη διάθεσή του, στοχεύοντας να αναδείξει τη μακροβιότητα του πλαστικού ως υλικό, μιας και τα πλαστικά παραμένουν στο περιβάλλον για εκατοντάδες χρόνια.

Το έργο φιλοξενείται από το Δήμο Παραλιμνίου και η δημιουργία  συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Keep our Sand and Sea Plastic Free» και το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Το πρόγραμμα «Keep our Sand and Sea Plastic Free» είναι μια πρωτοβουλία του TUI Care Foundation, σε συνεργασία με το Travel Foundation και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI).

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.