«Έφυγε» μια ιστορική μορφή της ΟμόνοιαςΟ Ρομπέρ Κοστανιάν, ο τελευταίος εν ζωή ποδοσφαιριστής της πρώτης ενδεκάδας της Ομόνοιας, «έφυγε» το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 91 χρόνων, όπως επισημαίνεται σε ανάρτηση της διοίκησης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Ο Ρομπέρ Κοστανιάν θα συναντήσει τους Ομονοιάτες και τις Ομονοιάτισσες που παρακολουθούν περήφανοι από ψηλά την αγαπημένη μας ομάδα. Ο θάνατός του έκλεισε και έναν μεγάλο ιστορικό κύκλο για την Ομόνοια, καθώς ήταν ο τελευταίος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της πρώτης ενδεκάδας της ομάδας που ήταν εν ζωή. 


Ο Ρομπέρ ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας που φόρεσε τη φανέλα με τον αριθμό 10, στον ιστορικό πρώτο αγώνα της ομάδας μας κόντρα στον ΑΜΟΛ. Ανήκει στους πρώτους ιδρυτές ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, που με την ηρωική παρουσία τους συνέβαλαν αποφασιστικά στη δημιουργία και εδραίωση της βασίλισσας του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Είχε ενταχθεί στην Ομόνοια μαζί με κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές από τους “Φίλους της Αρμενίας”. Αγωνιζόταν ως μέσος και φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος από το 1948 μέχρι το 1953. Όταν ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα η Ομόνοια παρέμενε το πάθος και η μεγάλη του αγάπη.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Τρίτη (16:00) από τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας (Ναρέκ) στην Λευκωσία», αναφέρει η ανάρτηση της Ομόνοιας.

Στη φωτογραφία η πρώτξη ενδεκάδα της Ομόνοιας, όπως παρατάχθηκε στο φιλικό με τον ΑΜΟΛ, στις 31 Οκτωβρίου 1948. Ο Ρομπέρ διακρίνεται όρθιος, δεύτερος από αριστερά.