Και εγένετο…κινητές κάλπες – Εγκρίθηκε το ν/σ από τη Βουλή

Η ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τη λειτουργία κινητών καλπών κατά την ημέρα των Βουλευτικών εκλογών στις 30 του Μάη, για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19, τα οποία θα βρίσκονται σε υποχρεωτικό περιορισμό.

Η νομοθεσία προνοεί ότι μέρες πριν από τις εκλογές, θα λειτουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία θα μπορούν οι ψηφοφόροι να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τις εκλογές.

Η πλατφόρμα θα είναι σε λειτουργία μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα πριν από τις εκλογές.

Την ημέρα των εκλογών, τα κινητά εκλογικά κέντρα, ανά επαρχία θα πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα των κρουσμάτων για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αφού πρώτα ειδοποιηθούν για την ώρα που αυτό θα γίνει, ανάλογα με τον προγραμματισμό.
Σημειώνεται ότι οι κινητές κάλπες θα παν και στα νοσοκομεία όπου θα νοσηλεύονται κρούσματα της COVID-19 και μόνο γι’ αυτά και όχι για ασθενείς άλλων παθήσεων.

Επίσης τα κινητά εκλογικά κέντρα δεν θα αφορούν τις επαφές κρουσμάτων, οι οποίοι θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα οικεία τους εκλογικά κέντρα, μέσω διατάγματος που θα εκδοθεί από τον αρμόδιο υπουργό.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.