Εγγράφει θέμα στη Βουλή για τη συμφωνία Κύπρου-Ισραήλ το ΑΚΕΛ – «Σοβαρά ερωτήματα…»

«Η ανακοίνωση συμφωνίας μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας Κύπρου και Ισραήλ για την επιτήρηση της Πράσινης Γραμμής δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας», τονίζει το ΑΚΕΛ δια το εκπροσώπου του κόμματος, Γιώργου Κουκουμά.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κουκουμάς, αρμοδιότητες όπως η επιτήρηση της Πράσινης Γραμμής βρίσκονται στον πυρήνα της κρατικής κυριαρχίας και δεν μπορούν να εκχωρούνται στο όποιο τρίτο κράτος. Απαρατήρητο δεν περνά το γεγονός ότι εταιρίες που συνδέονται με το ισραηλινό κράτος και δρουν στον τομέα της ασφάλειας και των πληροφοριών εμπλέκονται σε υποθέσεις κατασκοπείας.


«Ζήτημα προκύπτει και από το γεγονός ότι το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όπως δήλωσε η ίδια σήμερα στη Βουλή, ούτε ενημερώθηκε, ούτε ζητήθηκε η θέση του για το περιεχόμενο της συμφωνίας κάτι που, σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να γίνει», συνέχισε.

«Το ΑΚΕΛ εγγράφει το ζήτημα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όπου η κυβέρνηση θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για όλα τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν από τη συμφωνία», κατέληξε ο κ. Κουκουμάς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.