Έγγραφο Αναστασιάδη για αποκεντρωμένη ομοσπονδία: «Πολύς ντόρος για το τίποτα», σημειώνει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.Όδυνεν όρος και έτεκεν μυν, σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ το έγγραφο Αναστασιάδη για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι το ΑΚΕΛ δεν ζήτησε να δει το έγγραφο αλλά ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συζητήσουν τα κόμματα τη διαμόρφωση πρότασης. Ο Πρόεδρος, ανέφερε, γνωστοποίησε στο Εθνικό Συμβούλιο ότι ετοιμάστηκε έγγραφο από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και αποστάλθηκε και στα Η.Ε. και το οποίο έγγραφο το έδωσε στα κόμματα.

Σχολιάζοντας το ότι η ε/κ πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει τη μία θετική ψήφο υπό προϋποθέσεις, ο κ. Στεφάνου είπε ότι αυτό προσομοιάζει με την πρόταξη που για πολλά χρόνια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναθεμάτιζε.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία εκμεταλλεύεται το αδιέξοδο λόγω της αποενοχοποίησης της μετά το Κραν Μοντανά και δημιουργεί νέα τετελεσμένα. Πρέπει, πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου, η Ε/κ πλευρά να κινηθεί με τρόπο που να μην προσθέτει στο αδιέξοδο αλλά να ασκήσει πίεση για επάνοδο στην πρόταση του Γ.Γ. του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά και την αποδοχή του πλαισίου Γκουτέρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.