«Έγιναν διαπιστώσεις, μέτρα στο τέλος Αυγούστου»


Ο ΠτΔ επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση για άμεση λήψη αποφάσεων για την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα

 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιβεβαίωσε χθες ότι δεν υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της κυβέρνησης για λήψη μέτρων για την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα ή/και για ανακούφιση των νοικοκυριών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της τελετής αποκαλυπτηρίων μνημείου προς τιμήν του Γλαύκου Κληρίδη στη Γερμασόγεια και κληθείς να σχολιάσει την κριτική η οποία ασκείται από την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι στην πρόσφατη σύσκεψη στο Προεδρικό δεν λήφθηκαν μέτρα για την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα, είπε ότι «έγιναν διαπιστώσεις». Ανέφερε επίσης ότι «στο τέλος του Αυγούστου θα εξαγγελθούν και κάποια περαιτέρω μέτρα».

Ερωτηθείς αν θα εκδοθούν κουπόνια για το ηλεκτρικό ρεύμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «είναι κάτι που μελετάται για να είναι στοχευμένη η βοήθεια και όχι (να δίνονται) αόριστα χρήματα, τα οποία να εκδαπανώνται οπουδήποτε αλλού».

Παρουσιάστηκε μάλιστα παγερά αδιάφορος για την κριτική, η οποία ασκείται από την αντιπολίτευση εναντίον της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι «δεν θα αποκλείσω κανέναν από το να ασκεί κριτική, δικαίωμά του».

Όπως είπε, «εκείνο που έχει σημασία είναι το τι στο τέλος θα πράξουμε -όπως έχουμε πράξει με μια δέσμη μέτρων 300 εκατ. ευρώ για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές, πρώτα με οριζόντια μέτρα, αλλά και με στοχευμένα- με επικέντρωση της προσοχής κατά τη χθεσινή (προχθεσινή) συζήτηση στην ανάπτυξη του προγράμματος τόσο της ΑΗΚ, όσο και γενικότερα στην υλοποίηση της πράσινης μετάβασης, αλλά και με συγκεκριμένα μέτρα που θα εξαγγελθούν για να καλύψουν την επόμενη τριμηνία μετά τον Αύγουστο».

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη στο Προεδρικό, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, αποφασίστηκε ότι θα γίνει αξιολόγηση της ενδεχόμενης λήψης μέτρων που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν μετά τις 31 Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής παραχώρησης κουπονιών σε οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά προς αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, καθώς και ότι θα γίνει εκστρατεία διαφώτισης και ενημέρωσης του κοινού όσον αφορά τις επιλογές και τους τρόπους που θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση ενέργειας.

 

 

Έρχονται νέες δυσβάστακτες αυξήσεις
Ο πληθωρισμός στο ηλεκτρικό ρεύμα ξεπέρασε το 40%, ενώ έρχονται νέες δυσβάστακτες αυξήσεις.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΗΚ για τον Ιούλιο, η μέση σταθμική τιμή των καυσίμων -η οποία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το ύψος του λογαριασμού που καλείται να πληρώσει το κάθε νοικοκυριό και η κάθε μικρομεσαία επιχείρηση- έφτασε στα 1.061,50 ευρώ, σε σύγκριση με 930,29 ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Δηλαδή αυξήθηκε κατά 14,1%. Σημειώνεται επίσης ότι σε σύγκριση με τον περσινό Ιούλιο (521,31 ευρώ), το κόστος το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές είναι αυξημένο κατά 103,6%!

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.