Έγιναν καινούργια τα γήπεδα παραλίας των Φοινικούδων

Ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης των γηπέδων παραλίας βόλεϊ και τένις στις Φοινικούδες, ανακοίνωσαν ο δήμος και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας.

Τα γήπεδα έχρηζαν συντήρησης και εκσυγχρονισμού δέκα χρόνια μετά την κατασκευή τους, καθώς είναι εγκαταστάσεις ευρείας χρήσης, τόσο από δημότες, αλλά και από τουρίστες, ενώ στο χώρο φιλοξενούνται κάθε χρόνο αρκετοί διεθνείς αγώνες για τα αθλήματα του beach volley και beach tennis, καθώς και για άλλα αθλήματα παραλίας όπως beach sambo, beach soccer και beach handball.

Οι αναβαθμίσεις που έγιναν βοηθούν ουσιαστικά στη βελτίωση της λειτουργικότητας των γηπέδων, της εικόνας τους και στην επέκταση των ωραρίων χρήσης τους. Οι εργασίες περιελάμβαναν την περίφραξη του κεντρικού γηπέδου, την αντικατάσταση της περίφραξης των έξι βοηθητικών γηπέδων και την προσθήκη κατάλληλης άμμου σε όλα τα γήπεδα. Έγινε επίσης εγκατάσταση υποδομής ηλεκτρικής εγκατάστασης και φωτισμού στα βοηθητικά γήπεδα, καθώς και αντικατάσταση του φωτισμού με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας του κεντρικού γηπέδου.

Η ΕΤΑΠ και ο Δήμος Λάρνακας στοχεύουν στην προσέλκυση περισσότερων ομάδων από το εξωτερικό για αγώνες και προπονήσεις, κάτι στο οποίο θα βοηθήσουν τα ανακαινισμένα γήπεδα στις Φοινικούδες.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy