Έγινε η τελετή διαβεβαίωσης των νέων ΥπουργώνΞεκίνησε στις 11 το πρωί στο Προεδρικό μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών της Κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Ο πρόεδρος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στους συνεργάτες που αποχωρίζεται που επιτέλεσαν το καθήκον τους και επισήμανε πως ο κατά καιρούς ανακατέψεις κυβερνητικών σχημάτων είναι αναγκαίες όταν εξυπηρετούν τις στρατηγικές επιλογές μίας κυβέρνησης.

Ο νέος Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο νέος Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου και ο νέος Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος έδωσαν ενώπιον του Προέδρου Αναστασιάδη τη νενομισμένη διαβεβαίωση, στην παρουσία των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, κρατικών αξιωματούχων και μελών των οικογενειών τους.

Παρέλαβαν επίσης τον διορισμό τους ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπο Κυριάκος Κούσιος και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας.

Οι Υπουργοί έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο αρκετή ώρα πριν από την τελετή διαβεβαίωσης, συνοδευόμενοι από συγγενείς και φίλους.

Πρόκειται για την πρώτη αλλαγή στο Υπουργικό Συμβούλιο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων των Υπουργών της Κυβέρνησης Αναστασιάδη την 1η Μαρτίου 2018.

Θα ακολουθήσει στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον απερχόμενο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμο στον νέο Εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο ενώ αμέσως μετά η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιό της στον Παναγιώτη Σεντώνα.