Εγκαίνια έκθεσης σύγχρονης τέχνης του εικαστικού Ανδρέα Καλλή στις 16 Απριλίου στον αρχαιολογικό χώρο Αμαθούντας

Εγκαινιάζεται στις 16 Απριλίου, στις 1930, στον αρχαιολογικό χώρο Αμαθούντας έκθεση σύγχρονης τέχνης του εικαστικού Ανδρέα Καλλή με τίτλο “HAPPY FEW”. Η έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μνημείων και Χώρων 2022.

Σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, ο Αρχαιολογικός Χώρος Αμαθούντας φιλοξενεί για πρώτη φορά μια πολύ ενδιαφέρουσα από πλευράς καλλιτεχνικής σύλληψης έκθεση σύγχρονης τέχνης. Με τη χρήση ενός φυσικού υλικού, του θάμνου, ο Ανδρέας Καλλή μεταγράφει τους αρχαίους κίονες στο σήμερα.

«Έχοντας ως κινητήρια δύναμη την αναζήτηση της άρρηκτης σχέσης του ανθρώπου – δημιουργού με το κοινωνικό περιβάλλον και με πυρήνα τις εικαστικές και εννοιολογικές του αναζητήσεις, τις έννοιες της εξέλιξης, της ζωής, της συνειδητότητας, της συλλογικής μνήμης και του ίχνους, ο Ανδρέας Καλλή δημιουργεί τη γλυπτική εγκατάσταση HAPPY FEW», αναφέρεται.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου και του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Χώρων (ICOMOS) – Τμήμα Κύπρου και συνοδεύεται από κατάλογο στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Το βράδυ των εγκαινίων ο μουσικός Freedom Candlemaker με τις συνθέσεις και τα τραγούδια του, θα παρουσιάσει τη μουσική εκδοχή των κοινών με το εικαστικό έργο σκέψεων και προβληματισμών.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαΐου. Οι ώρες λειτουργίες θα είναι Δευτέρα-Κυριακή: 8:30-19:30. Κυριακή του Πάσχα (24/4/22) κλειστά.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.