Εγκαινίασε το Μνημείο του Εθελοντή στη Λεμεσό ο ΠτΔ

Τη βεβαιότητα ότι το Μνημείο του Εθελοντή θα αποτελεί υπόμνηση και κίνητρο για την ανάληψη ακόμη περισσότερων πρωτοβουλιών προς την επίτευξη μιας αποστολής που συνενώνει και μετατρέπεται σε έμπνευση, δράση και δύναμη αλτρουισμού προς όλους όσους έχουν την ανάγκη των συνανθρώπων μας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Τελώντας το Σάββατο τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Εθελοντή, στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι αποτελεί «δείγμα της ευγνωμοσύνης απέναντι στους εθελοντές γιατί αποδίδει τον ελάχιστο αλλά οφειλόμενο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο του κάθε εθελοντή. Συνεχάρη δε το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού για την ανάληψη της παρούσας πρωτοβουλίας, και έκανε ιδιαίτερη μνεία «στον σκαπανέα, στον εμπνευστή, σε έναν άνθρωπο που πραγματικά αφιέρωσε τη ζωή του στον αλτρουισμό, στην εθελοντική προσφορά, στον Πρόεδρο του Επαρχιακού και Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου για χρόνια πολλά, φίλτατο Σταύρο Ολύμπιο».

Όπως είπε η πρωτοβουλία αποτελεί ένα δείγμα της ευγνωμοσύνης απέναντι στους εθελοντές γιατί αποδίδει τον ελάχιστο αλλά οφειλόμενο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο του κάθε εθελοντή.

«Είναι αναρίθμητα τα παραδείγματα στα οποία μπορεί να αναφερθεί κανείς στα οποία οι εθελοντές συνέβαλαν τα μέγιστα μέσα από την ενεργό και σημαντική συνεισφορά τους, στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων και κρίσεων στον τόπο μας. Θα ήταν ίσως μια σημαντική σπατάλη χρόνου η αναφορά. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουμε ποιοι ήταν εκείνοι που συνέδραμαν τα κοινωνικά παντοπωλεία την ώρα της κρίσης, ποιοι είναι αυτοί που συμβάλλουν στην αιμοδοσία, ποιοι είναι αυτοί που συμπαρίστανται στους πάσχοντες, ποιοι είναι αυτοί που με την πανδημία έδωσαν και πάλι την παρουσία τους, αλλά η όποια αναφορά σίγουρα θα αποτελεί μείωση του πολυσήμαντου έργου διότι σίγουρα θα αφήνει κενά, θα αφήνει παραλείψεις» είπε.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι στη βάση αυτής της συνεργασίας κράτους και εθελοντικού κινήματος «η Κύπρος πέτυχε να αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μία από τις ελάχιστες χώρες, οι οποίες υιοθέτησαν ολοκληρωμένη πολιτική στα θέματα της κοινωνίας των πολιτών και του εθελοντισμού, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά το εθελοντικό κίνημα της Κύπρου έχει συμβολή με γραπτές προτάσεις στη χάραξη δράσεων και πολιτικών σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συμβουλίου της Ευρώπης».

Από πλευράς του ο Σταύρος Ολύμπιος αναφέρθηκε στο έργο και τη σημασία του εθελοντισμού, κυρίως στο διάστημα αυτό της πανδημίας. Ευχαρίστησε το Δήμο Λεμεσού για την παραχώρηση του χώρου και όσους βοήθησαν στη δημιουργία του Μνημείου.
Τη σημασία του εθελοντισμού και της προσφοράς τόνισαν στους χαιρετισμούς τους ο Χωρεπίσκοπος Αμαθούντας Νικόλαος και ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.