Εγκαινιάζει έργα που είτε δεν ολοκληρώθηκαν είτε έχουν ήδη εγκαινιαστεί μήνες και χρόνια πριν

Ενοχλημένη παρουσιάστηκε η κυβέρνηση από την επισήμανση του ΑΚΕΛ ότι ο ΠτΔ εγκαινίασε τον Πυροσβεστικό Σταθμό Βασιλικού ενώ είχε υποσχεθεί ότι ο Σταθμός θα ολοκληρωνόταν το 2017. Αντί απάντησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραπέμπει σε άλλα αντ’ άλλων. Συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ σε χθεσινή ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πριν αφήσει την προεδρία αποφάσισε να περιοδεύσει με ένα ψαλίδι στο χέρι σε όλη την Κύπρο και να κόβει κορδέλες. Στα έργα που εγκαινιάζει είναι και ο πυροσβεστικός σταθμός στο Ενεργειακό Κέντρο στη βιομηχανική περιοχή Βασιλικού.

«Να υπενθυμίσουμε τον Πρόεδρο ότι δεσμεύθηκε προεκλογικά το 2017 ότι θα ολοκληρωθεί ο σταθμός αρχές του 2018 και τον εγκαινιάζει 6 μέρες πριν από τη λήξη της θητείας του, το 2023. Στο μεταξύ, σε αυτό το διάστημα των 5 χρόνων απουσίας του σταθμού ξέσπασαν τρεις μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή με αρκετές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής κρίνεται με τον εκάστοτε προεκλογικό αγώνα του Νίκου Αναστασιάδη και των δύο επίδοξων συνεχιστών του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Στην ανακοίνωση επιχείρησε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε ότι «αντί άλλης απάντησης, τους παραπέμπουμε στις δηλώσεις στις οποίες προέβη μόλις προχθές ο δήμαρχος Λάρνακας, ο οποίος είναι μέλος του ΑΚΕΛ. Εκεί θα βρουν αποστομωτική απάντηση στην προσπάθειά τους να παραχαράξουν την πραγματικότητα», αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Πελεκάνος.

Το ΑΚΕΛ Λάρνακας, αναφέρει, ενδεχομένως να προτιμούσε να μην άλλαζε η Λάρνακα, να μην ήταν σήμερα μια πολύ διαφορετική πόλη από αυτήν του 2013.

Ο κ. Πελεκάνος ισχυρίζεται επίσης ότι το ΑΚΕΛ Λάρνακας προτιμά να λειτουργεί ως παρακλάδι της προσπάθειας μηδενισμού του έργου και της παρακαταθήκης που αφήνει η κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο δεκαήμερο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία κοψίματος κορδελών σε έργα που ολοκληρώθηκαν προ μηνών και κατάθεση θεμέλιων λίθων.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.