Εγκαινιάζοντας τα εγκαινιασμένα…

ΠτΔ – Εγκαίνια έργων πλατείας Ζουχουρί Πλατεία Ζουχουρί, Λάρνακα, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τελεί τα εγκαίνια έργων στην πλατεία Ζουχουρί. // PoR – Inauguration of Zouchouri square projects Zouchouri square, Larnaka, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, inaugurates the projects at Zouchouri square.

Του Τάσου Περδίου

Κανονικά αυτό το κείμενο θα έπρεπε να γραφτεί μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Λάρνακα την περασμένη Παρασκευή. Τα τελευταία 7 χρόνια οι ομιλίες του Νίκου Αναστασιάδη στις διάφορες επισκέψεις του στις πόλεις είναι πραγματικός θησαυρός για τους δημοσιογράφους. Τουλάχιστον αυτούς που δεν καταπίνουν αμάσητα ό,τι σερβίρει η κρεατομηχανή προπαγάνδας του Προεδρικού. Σε αυτή την περίπτωση όμως, δεν χρειαζόταν να περιμένουμε καν την ομιλία. Γιατί; Το πρόγραμμα της περιοδείας του Νίκου Αναστασιάδη στη Λάρνακα στις 27 Ιανουαρίου 2023 μιλούσε από μόνο του.

Στις 22 Ιανουαρίου 2023 ο Αναστασιάδης τοποθέτησε θεμέλιο λίθο στην ανάπλαση του ποταμού Λιοπετρίου, η οποία όμως ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2020. Κάποιοι ίσως πίστεψαν ότι ήταν απλώς υπερβάλλων ζήλος. Έλα μου ντε.

Την περασμένη Παρασκευή τον έβαλαν να τελέσει τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου. Το οποίο, όμως, εγκαινιάστηκε και άνοιξε για το κοινό στις 16 Φεβρουαρίου του 2022.

Μισή ώρα αργότερα το πρόγραμμα έγραφε εγκαίνια των καινούργιων εγκαταστάσεων του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας. Τα νέα γήπεδα τένις άνοιξαν από τις αρχές του φθινοπώρου του 2020. Βάλατε δεύτερα εγκαίνια δυόμισι χρόνια μετά τα πρώτα εγκαίνια αθεόφοβοι;

Στις 6.45 το απόγευμα το πρόγραμμα της περιοδείας έλεγε εγκαίνια του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα. Οι νέες εγκαταστάσεις του ΚΣΕΔ, όμως, εγκαινιάστηκαν με κάθε επισημότητα στις 14 Ιουνίου του 2021 και μάλιστα όχι από έναν, αλλά από δύο υπουργούς, τους Υπουργούς Μεταφορών και Έργων και Άμυνας.  Αλήθεια, βάλατε δεύτερη φορά εγκαίνια, ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη αθεόφοβοι;

Η περιοδεία έληξε με τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα που έκοβε την κορδέλα, από μάντρες της Αραδίππου ακούγονταν περίεργα χάχανα. Ήταν τα παρδαλά κατσίκια που είχαν σκάσει στα γέλια. Χώρια από το γεγονός ότι η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας εγκαινιάστηκε από τον Απρίλιο του 2020, αν είχε ίχνος ντροπής ο Αναστασιάδης θα απέφευγε να κόψει τουλάχιστον αυτή την κορδέλα. Η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας είναι έργο που κληροδότησε στην πόλη η κυβέρνηση Χριστόφια με σχέδια, θεμέλιο λίθο και χρηματοδότηση. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη ξεκίνησε το έργο τον Σεπτέμβρη 2013 και αντί να το παραδώσει τον Σεπτέμβρη του 2016, το τέλειωσε τον Απρίλη του 2020, ασθμαίνοντας, για να ανοίξει κλίνες για την πανδημία.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, εκτός από τη λέξη «δεσμεύομαι», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εξευτελίσει και τη λέξη «εγκαίνια». Και φεύγει, έχοντας εξευτελίσει πλήρως και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.