Εγκαλείται για κατάχρηση εξουσίας η Προεδρία – Ακόμα ένα πρωτόγνωρο σκάνδαλο με τη σφραγίδα Αναστασιάδη

Και πειθαρχική διερεύνηση για τη μετατροπή πολιτικών συμβούλων σε υπαλλήλους αορίστου χρόνου.

Διασπάθιση δημοσίου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας από πλευράς Προεδρίας της Δημοκρατίας διαπίστωσε χθες η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, η οποία εξέτασε το θέμα της μετατροπής των 4 συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας σε εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΚατά τον Γενικό Ελεγκτή, το γεγονός χαρακτηρίστηκε «σκανδαλώδης παρανομία» και θα πρέπει να διεξαχθεί ενδεχομένως και πειθαρχική διερεύνηση για αυτούς που έλαβαν τις αποφάσεις ή αμέλησαν να προβούν στις ενδεδειγμένες ενέργειες όταν έπρεπε για να προστατέψουν το δημόσιο συμφέρον.

Σε δήλωσή της η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, κάλεσε τους κυβερνώντες και τον ΔΗΣΥ «να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου και τη δική μας προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν με την εμπλοκή στη συζήτηση για τις 4 μοναδικές περιπτώσεις τις χιλιάδες εργαζομένων αορίστου χρόνου», συγκαλύπτοντας μια πρωτοφανή περίπτωση ευνοιοκρατίας.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου χαρακτήρισε «πραγματικά θλιβερή» την προσπάθεια βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος να σπείρουν το φόβο στις χιλιάδες αορίστου χρόνου εργαζομένους, αφού γνωρίζουν ότι πρόκειται για εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. «Ο ασκός του Αιόλου δεν θα ανοίξει από ενδεχόμενη διόρθωση της εξόφθαλμης εξυπηρέτησης των 4 συνεργάτιδων, αλλά λόγω αυτής, αφού μπορεί να δώσει το δικαίωμα στους δεκάδες συνεργάτες υπουργών, υφυπουργών, Προεδρικού να θεωρούν ότι μπορούν να μονιμοποιηθούν στο δημόσιο από την πίσω πόρτα», τόνισε η βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Η κα Χαραλαμπίδου υπενθύμισε ότι τα εν λόγω πρόσωπα ήταν πολιτικοί διορισμοί, προσωπικές επιλογές του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν ξεκάθαρο ότι θα παρέμεναν εκεί το αργότερο μέχρι τη λήξη της θητείας του Προέδρου ή νωρίτερα, αν εκείνος το αποφάσιζε. Παρατήρησε επίσης ότι αυτά τα πρόσωπα λαμβάνουν μηνιαίο μισθό περίπου €3.000 εκτελώντας γραμματειακά καθήκοντα, αφού όλα αυτά τα χρόνια, σε αντίθεση με το τι ίσχυε στη Δημόσια Υπηρεσία, όπου είχαν παγώσει για κάποια χρόνια οι μισθοί και τα ωφελήματα, οι τέσσερις λάμβαναν συνεχώς μισθολογικές αυξήσεις.

«Μέσα σε μόλις 8 χρόνια οι συγκεκριμένες συνεργάτιδες πέτυχαν αυξήσεις που στη Δημόσια Υπηρεσία για τις αντίστοιχες θέσεις απαιτούνται 25 ολόκληρα χρόνια για να επέλθουν», κατήγγειλε η βουλευτής.

 

 

Ακόμα ένα πρωτόγνωρο σκάνδαλο με τη σφραγίδα Αναστασιάδη
«Ακόμα ένα πρωτόγνωρο σκάνδαλο με τη σφραγίδα του Προέδρου Αναστασιάδη» χαρακτήρισε τη μετατροπή τεσσάρων συνεργάτιδών του σε εκτάκτους υπαλλήλους αορίστου χρόνου ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης. Υπενθυμίζοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσέλαβε με πολιτικά κριτήρια τέσσερα πρόσωπα και υπό τον όρο ότι αυτά θα εργαστούν μόνο για τη διάρκεια της θητείας του, σημείωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μονιμοποίησε τα πρόσωπα αυτά και τα μετέτρεψε σε αορίστου χρόνου. Με απλά λόγια, «ο Πρόεδρος φρόντισε ώστε αυτές να μείνουν στο μισθολόγιο της Δημόσιας Υπηρεσίας, δηλαδή να πληρώνονται από τους φορολογούμενους, και μετά τη λήξη της θητείας Αναστασιάδη, μέχρι την αφυπηρέτησή τους», σημείωσε.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.