Εγκαίνια στον Καλοπαναγιώτη από τον ΠτΔΣτις 21 Ιουνίου 2015 στις 10:30 π.μ. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριος Νίκος Αναστασιάδης θα τελέσει τα εγκαίνια του έργου «Aνάπλαση Παραδοσιακού Πυρήνα Καλοπαναγιώτη»  και του ανελκυστήρα στον Καλοπαναγιώτη. Ο ανελκυστήρας Καλοπαναγιώτη κατασκευάστηκε για να δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της απρόσκοπτης μετάβασης ντόπιων και ξένων από τον κεντρικό δρόμο στον ιστορικό πυρήνα του χωριού χωρίς να επηρεαστούν τα γραφικά στενά δρομάκια και οι κατοικίες.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας τον ανελκυστήρα θα μεταβεί στην παλιά γειτονιά όπου θα ξεναγηθεί στο έργο ανάπλασης του παραδοσιακού πυρήνα Καλοπαναγιώτη από τον έπαρχο Λευκωσίας κ. Μάριο Παναγίδη και τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Καλοπαναγιώτη κ. Γιαννάκη Παπαδούρη.

Θα ακολουθήσει η τέλεση των εγκαινίων των νέων χώρων υγείας και ευεξίας (spa) «Μυριανθούσα», του αγροτουριστικού συγκροτήματος CasalePanayiotis.

Η επίσημη τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο στις 12:30 μ.μ. παρουσία των προσκεκλημένων και των εκπροσώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Έπαρχος Λευκωσίας κ. Μάριος Παναγίδης. Θα προηγηθεί προσφώνηση και παρουσίαση του πρότυπου μοντέλου ανάπτυξης Καλοπαναγιώτη από τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Γιαννάκη Παπαδούρη.

Τα νέα αναπτυξιακά έργα του χωριού έχουν καταστήσει τον Καλοπαναγιώτη προσφιλή τουριστικό προορισμό. Σ΄ αυτά περιλαμβάνονται δημόσια και ιδιωτικά έργα. Η ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα, ο ανελκυστήρας και άλλα έργα υποδομής απετέλεσαν την αφετηρία της όλης ανάπτυξης του χωριού. Η δαπάνη του συνόλου των δημόσιων έργων ανήλθε στα 10,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Παράλληλα, μεγάλη ανάπτυξη σημειώθηκε σε ιδιωτικά έργα όπως πολυτελείς ξενώνες, αγροτουριστικά καταλύματα, καφενεία και εστιατόρια, χώροι υγείας και ευεξίας (spa), μπαράκια, παραποτάμια πάρκα κ.α. αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Τα περισσότερα από τα έργα συγχρηματοδοτήθηκαν από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.

Ο επισκέπτης του Καλοπαναγιώτη βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον όπου μπορεί να περπατήσει στην παλιά γειτονιά, να προσκυνήσει στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή, να επισκεφθεί την οικία του Εθνομάρτυρα Λαυρεντίου, τις ιαματικές πηγές, το μεσαιωνικό γεφύρι, τα μουσεία, το νερόμυλο και τα άλλα αξιοθέατα. Μονοπάτια της φύσης και άλλες διαδρομές προσφέρονται για πεζοπορία, ποδηλασία και εξερεύνηση με τετράτροχες μηχανές. Οι εκδρομικοί χώροι και τα πάρκα είναι ιδανικοί για διακοπές με παιδιά και οι δύο υδατοφράκτες για τους ψαράδες του γλυκού νερού.

Myrianthousa Spa=photo

Ο Καλοπαναγιώτης, η φημισμένη λουτρόπολη της Κύπρου, αποκτά ξανά το παλιό της μεγαλείο. Η αξιοποίηση των ιαματικών νερών για λουτροθεραπεία που προσφέρεται  με παραδοσιακούς και μοντέρνους τρόπους στους πολυτελείς ξενώνες και τα αγροτουριστικά καταλύματα είναι εφικτή και προσιτή σε όλους. Ο Καλοπαναγιώτης είναι σήμερα προσφιλής προορισμός διακοπών όλες τις εποχές του χρόνου και ικανοποιεί τις απαιτήσεις και των πλέον απαιτητικών επισκεπτών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου Καλοπαναγιώτη, www.kalopanayiotis.com και στις ιστοσελίδες των τουριστικών καταλυμάτων.