Έγκληµα και ατιµωρησία

Του Πανίκου Νεοκλέους*

Λίγο πολύ είναι γνωστές οι δολοφονίες, οι βιασµοί, τα απάνθρωπα βασανιστήρια και οι άλλες εγκληµατικές ενέργειες µιας µεγάλης µερίδας Τούρκων στρατιωτών, αλλά και µερικών Τ/κ εξτρεµιστών. Αυτά µας τα παρουσιάζουν (και καλά κάνουν) µε κάθε ευκαιρία τα ΜΜΕ και κάποιοι άλλοι φορείς στην ε/κ κοινότητα.

Όταν όµως κάποτε κάποιοι τόλµησαν να πουν ή να γράψουν την αλήθεια, ακόµα και η Αστυνοµία, όχι µόνο έκλεισε τα µάτια, αλλά απεναντίας, εµµέσως πλην σαφώς απείλησε αυτούς που τόλµησαν να βγάλουν στην επιφάνεια τα εγκλήµατα των “δικών” µας.

Στο παρόν άρθρο δεν θα αναφερθώ εκτενώς στα ίδια τα εγκλήµατα είτε των Τούρκων είτε των “δικών” µας, επειδή αρκετά από αυτά περιγράφονται επώνυµα (Γιάννος ∆ηµητρίου, Πέτρος Σουππουρής, Σουάτ Καφατάρ, Ασιήρ Αχµέτ και άλλοι) µε λεπτοµέρειες στα βιβλία µου “ΑΓΝΟΗΘΕΝΤΕΣ 1974” και “ΜΝΗΜΕΣ”, τόσο από Ε/κ όσο και από Τ/κ.

Επιγραµµατικά θα αναφέρω µόνο τέσσερις από τις περιπτώσεις αυτές, τις οποίες καταδικάζω απερίφραστα: Παλαίκυθρο, Άσσια, Τόχνη και Μαράθα.

Ενώ ο «πόλεµος» βρισκόταν στο τέλος του και µετά τη µεγάλη και ανεπανάληπτη προδοσία από τη Χούντα και τα εδώ ανδρείκελά της οι Τούρκοι ήταν οι νικητές και προέλαυναν προς την Αµµόχωστο και τη Μόρφου, κάποιοι καλά γνωστοί «δικοί» µας, δολοφονούσαν εν ψυχρώ αθώους Τ/κ, ακόµα και παιδιά.

Αφήνοντας λοιπόν πίσω την επανάληψη των περιγραφών για τα εγκλήµατα, θα σταθώ στα αποτελέσµατα και στις συνέπειες αυτών των εγκληµάτων.

Μετά την προέλαση του τουρκικού στρατού, κυρίως προς την Αµµόχωστο, πολλοί δικοί µας στρατιώτες αλλά και πολίτες είχαν εγκλωβιστεί και συλληφθεί αιχµάλωτοι.

Όταν µερικές µέρες αργότερα οι Τούρκοι ανακάλυψαν την οµαδική σφαγή των 129 Τ/κ γυναικόπαιδων στη Μαράθα και των 84 Τ/κ πολιτών κυρίως από την Τόχνη, πλήρωσαν µε τη ζωή τους εκατοντάδες αθώοι Ε/κ -πολίτες και στρατιώτες. Επίσης είναι γνωστά τα επιπρόσθετα βασανιστήρια τα οποία υπέστησαν δικοί µας αιχµάλωτοι, λόγω ακριβώς αυτών των εγκληµάτων. Μόνο από αυτά τα δύο αποτρόπαια εγκλήµατα τα οποία δεν εξυπηρετούσαν κανένα σκοπό, πλήρωσαν µε τη ζωή τους εκατοντάδες αθώοι Ε/κ πολίτες και στρατιώτες.

Εδώ και χρόνια είναι γνωστοί οι πρωτεργάτες αυτών των εγκληµάτων, οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι µεταξύ µας. Εµείς όµως οι οποίοι λέµε ότι εκπροσωπούµε και προστατεύουµε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες αυτού του τόπου, όχι µόνο δεν δώσαµε πρώτοι το παράδειγµα και να τιµωρήσουµε τους ενόχους, αλλά απεναντίας τους καλύψαµε, τους προστατεύσαµε και σε αρκετές περιπτώσεις τους επιβραβεύσαµε µε αξιόλογες θέσεις στο δηµόσιο, αρχής γενοµένης µε τον Μακάριο ο οποίος εκτός από τους κλάδους ελιάς, πρόσφερε απλόχερα προστασία στους κοινούς εγκληµατίες και αµετανόητους δολοφόνους.

Είναι πολλοί από αυτούς που ευνοήθηκαν µε τον άλφα ή βήτα τρόπο, οι οποίοι µέχρι και σήµερα µιλούν για τις παρακαταθήκες του Μακάριου, του οποίου τα διαχρονικά εκούσια ή ακούσια λάθη συνέβαλαν στη σηµερινή κατάσταση.

Είναι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι οι οποίοι συνεχίζουν να παραπλανούν και να κρατούν το λαό στο σκοτάδι για τα όσα θλιβερά συνέβησαν στον τόπο µας.

Επιλεκτικά έχουν αναρτήσει µέρος του φακέλου στο διαδίκτυο, όµως µε τη δικαιολογία του «άκρως απόρρητου» κρατούν µακριά από τον λαό τα σηµαντικότερα στοιχεία της προδοσίας και του παρασκηνιακού «παιγνιδιού» που παίχτηκε σε βάρος της Κύπρου.

*Συγγραφέας-ερευνητής

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.