«Έγκλημα στο Κραν Μοντανά»: Σημειώματα της ΚΥΠ διέρρεαν στον Τύπο από… τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Κατά περίπτωση διαρροές σημειωμάτων της ΚΥΠ στον Τύπο, καταλογίζει στον Νίκο Χριστοδουλίδη ο Μακάριος Δρουσιώτης.

Του Άντρου Ιωάννου

Συγκεκριμένα, ο κ. Δρουσιώτης δημοσίευσε σχετικό απόσπαμα από το επερχόμενο βιβίο «Έγκλημα στο Κραν Μοντανά», το οποίο αναφέρεται στην παρακολούθηση του τέως Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού και του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπερ Μπαρθ Άιντα, από την ΚΥΠ.

Αφού κάνει λόγο για κυβερνητική προπαγάνδα κατά του Άιντα, ο Μακάριος Δρουσιώτης καταλογίζει διαρροές σημειωμάτων της ΚΥΠ, κυρίως προς την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», από τον τότε Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και νυν υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Γνωρίζω ότι όλα τα σημειώματα της ΚΥΠ πήγαιναν στον Χριστοδουλίδη, ο οποίος έκανε κατά περίπτωση διαρροές στα ΜΜΕ, κυρίως προς τον Φιλελεύθερο, ως μέρος της τακτικής του Αναστασιάδη να σιγήσει κάθε φωνή αντίδρασης στις πολιτικές του», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Δρουσιώτης.

Ουσιαστικά, ο Νίκος Χριστοδουλίδης «φωτογραφίζεται» για τις διαρροές στον Τύπο περί  συνάντησης Άντρου Κυπριανού και Άιντα.


Το Tweet Βίκτωρα που «πρόδωσε» την παρακολούθηση

Την ίδια στιγμή, ο Μακάριος Δρουσιώτης παραθέτει Tweet του Βίκτωρα Παπαδόπουλου, το οποίο «προδίδει» την παρακολούθηση Άντρου – Άιντα, από πλευράς ΚΥΠ.

Συγκεκριμένα, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος απάντησε σε σχόλιο στο οποίο αναφερόταν στο Κραν Μοντανά, γράφοντας πως «ευτυχώς όμως που υπάρχεις και εσύ το υποψιασμένο και ουχί εύπιστο ακροατήριο που πείστηκες από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ ότι τα πράγματα ήταν διαφορετικά…

Ευτυχώς που είσαστε και εσείς να μάθουμε και εμείς οι αδαείς  που είμασταν εκεί και ζήσαμε  τα πάντα λεπτό προς λεπτό τι πραγματικά έγινε…»

Screenshot 2021 11 17 093146

Ακολούθως, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος έγραψε πως «ο φίλος σου ο Αϊντε στα είπε είμαι σίγουρος στο whatsapp ή στην γνωστή γκαρσονιέρα».

Screenshot 2021 11 17 093448

Δείτε εδώ την όλη συνομιλία στο twitter.


 

Το σχόλιο Βίκτωρα και… η απάντηση Δρουσιώτη

Απαντώντας στο σχετικό δημοσίευμα του «D», ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος ισχυρίστηκε ότι το Tweet περί «γκαρσονιέρας» ήταν «χιουμοριστικό», μετά και από σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής». Αυτό που δεν εξήγησε ωστόσο, ήταν από που προέκυψε η αναφορά στο WhatsΑpp, αφού το εν λόγω δημοσίευμα δεν περιλαμβάνει κάτι τέτοιο.

Screenshot 2021 11 18 091232

Ο Μακάριος Δρουσιώτης απάντησε στους ισχυρισμούς του Βίκτωρα Παπαδόπουλου, γράφοντας στο Twitter πως «τα περί γκαρσονιέρας τα διάβασε στην εφημερίδα λέγει ο Βίκτωρας. Μήπως ξέρει και ποιος τα έδωσε στην εφημερίδα; Στο tweet του είναι βέβαιος και για το τι έγραφε ο Άιντα στο WhatsApp. Αυτό δεν το γράφει η εφημερίδα. Μπορεί να μας εξηγήσει από που αντλούσε αυτή τη βεβαιότητα;».

Screenshot 2021 11 18 091424


Διαβάστε αυτούσιο το απόσπασμα: «Έγκλημα στο Κραν Μοντανά – Απόσπαμα»


 

«Στα τέλη Ιουλίου 2017, όταν ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα επισκέφθηκε την Κύπρο, ζήτησε να συναντήσει τον Άντρο Κυπριανού για να τον απο χαιρετήσει. Ο Κυπριανού συνεννοήθηκε με τον Άιντα να τον συναντήσει στο γραφείο του.

Τόση ήταν η λάσπη που είχε ρίξει η κυβέρνητική προπαγάνδα κατά του Άιντα, που η προσωπική βοηθός του Κυπριανού, για να τον προστατεύσει, του πρότεινε να συναντηθούν στο διαμέρισμά της και διευθέτησε η ίδια το ραντεβού, με SMS που αντάλλαξε με τον Άιντα.

Η ΚΥΠ, που παρακολουθούσε τις επικοινωνίες του Άιντα, έλαβε γνώση της συνάντησης που θα είχε στο διαμέρισμα και έστησε καρτέρι για να δει ποιους θα συναντούσε. Λίγες μέρες μετά, δημοσιεύτηκε σε παραπολιτικό σχόλιο στον Φιλελεύθερο η πληροφορία ότι αρχηγός κόμματος είχε «μυστική συνάντηση» με τον Άιντα. Η συνάντηση δεν ήταν μυστική, ήταν ιδιωτική, διότι η κυβέρνηση είχε δημιουργήσει τέτοιο κλίμα εναντίον του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα, που ακόμη και μια συνάντηση μαζί του θεωρείτο πολιτικά μεμπτή.

Την 1η Αυγούστου 2017, σε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, όταν ο Κυπριανού άρχισε να ασκεί κριτική στον Πρόεδρο για τους χειρισμούς του στο Κραν Μοντανά, ο Αναστασιάδης του είπε: «Ξέρω ότι μπορεί να συναντιέστε και με τον κ. Άιντα, είτε στο γραφείο του κόμματος, είτε αλλού». Ο Κυπριανού διαμαρτυρήθηκε επειδή παρακολουθείτο, και ο Αναστασιάδης του απάντησε: «Ενδεχόμενα να παρακολουθείται εκείνος που συναντάσαι».

Όταν η πληροφορία για τη συνάντηση δημοσιεύτηκε στον Τύπο, ο διευθυντής της ΚΥΠ Κυριάκος Κούρος επικοινώνησε με τον Άντρο Κυπριανού και του είπε πως πράγματι παρακολουθείτο ο Άιντα και τον διαβεβαίωσε πως μόλις τον ενημέρωσαν ότι η συνάντησή του θα ήταν με τον Κυπριανού, έδωσε οδηγίες στους ανθρώπους του να φύγουν. Σε αυτό το σημείο ο Κούρος ομολογεί ότι είχε διατάξει επιχείρηση παρακολούθησης ενός αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών ως να ήταν εθνικά επικίνδυνο πρόσωπο. Εάν, πράγματι, η παρακο λούθηση του διαμερίσματος ήταν μια επιχείρηση που δεν είχε στόχο τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, γιατί η συνάντηση αναφέρθηκε στο Προεδρικό;

Γνωρίζω ότι όλα τα σημειώματα της ΚΥΠ πήγαιναν στον Χριστοδουλίδη, ο οποίος έκανε κατά περίπτωση διαρροές στα ΜΜΕ, κυρίως προς τον Φιλελεύθερο, ως μέρος της τακτικής του Αναστασιάδη να σιγήσει κάθε φωνή αντίδρασης στις πολιτικές του.

Μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας του Άντρου Κυπριανού ότι παρακολουθείτο από την ΚΥΠ, ο δημοσιογράφος Κώστας Βενιζέλος δημοσίευσε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα Απόψεις.

«Το εάν παρακολουθείται ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ δεν μπορούμε εμείς, οι “κοινοί θνητοί”, να το γνωρίζουμε», σημείωσε ο Βενιζέλος, ο οποίος, όμως, γνώριζε το αποτέλεσμα αυτής της πράξης.

«Εάν ισχύει [η καταγγελία του Κυπριανού] πρόκειται για μια σοβαρή εκτροπή, που πλήττει τη δημοκρατία», σημείωσε, αλλά αυτό δεν τον απέτρεψε από του να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα αυτής της εκτροπής, ως εκφραστής του μπούλινγκ της κυβέρνησης κατά του Κυπριανού, υποδεικνύοντας ότι για να ήταν μυστική η συνάντηση ήταν και ύποπτη, «γιατί όταν προγματοποιούνται μυστικές συναντήσεις σε μυστικούς χώρους, αυτό σημαίνει πως δεν ήθελαν οι συμμετέχοντες να το μάθει κανείς».

Πράγματι, ίσως να μην ήθελαν να το μάθει κανείς, όχι επειδή θα συν νωμοτούσαν, αλλά διότι ο Άιντα χρίστηκε αναίτια, ατεκμηρίωτα και ανέντιμα πράκτορας των Τούρκων, με τη συνεισφορά και του προπαγανδιστικού επιτελείου της κυβέρνησης. Ενδεικτικό της προσπάθειας αυτής ήταν και ο τίτλος του άρθρου του Κώστα Βενιζέλου στην ιστοσελίδα Hellas Journal: «Τα μυστικά ενός “κομμουνιστή ηγέτη” με τον ατζέντη της Τουρκίας: Η επανάσταση αρχίζει στα σκοτεινά διαμερί σματα».

Αργότερα, σχολιάζοντας την κριτική του Άντρου Κυπριανού για τους χειρισμούς του Αναστασιάδη στο Κραν Μοντανά, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Ο φίλος σου ο Άιντα στα είπε είμαι σίγουρος στο WhatsApp ή στη γνωστή…»  (σ.σ Σε αυτό το σημείο τελειώνει το απόσπασμα].

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.