«Έγκλημα στο Κρανς Μοντανά»: Ο Βίκτωρας επιτέθηκε σε Έλληνα διπλωμάτη για να μην καλέσει τον Τσίπρα

Σε επίθεση εναντίον Έλληνα διπλωμάτη προχώρησε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια των εργασιών στο Κραν Μοντανά, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πολίτη». 

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, το Δείπνο είχε αρχίσει στις 9:15 και στις 11:00 ενώ συζητείτο αν θα έρχονταν οι Πρωθυπουργοί  ενω την ίδια στιγμή κυκλοφόρησε μεταξύ των μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας το ακόλουθο μήνυμα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΥΡΙΟ Η ΩΡΑ 7:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΠΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ 10:50 Η ΑΦΙΞΗ 15:40 ΜΕ BLUE AIR.

Στη συνέχεια αναφέρει στο ρεπορτάζ , περί τη μία ώρα μετά την έναρξη του Δείπνου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο τηλέφωνο με τον Άντρο Κυπριανού και τον παρακάλεσε να προσπαθήσει να πείσει τον Αναστασιάδη να δεχτεί την αναβάθμιση της διάσκεψης σε επίπεδο Πρωθυπουργών. Του είπε ότι ήταν σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας να μεταβούν στο Κραν Μοντανά για να συζητήσουν το θέμα της αποχώρησης των στρατευμάτων.

Ο Κυπριανού του απάντησε ότι δεν είχε επαφή με τον χώρο όπου γινόταν το Δείπνο ούτε επιρροή στις αποφάσεις του Αναστασιάδη και τον ρώτησε γιατί δεν προσπαθούσε να του μιλήσει εκείνος. Ο Τσίπρας απάντησε στον Κυπριανού ότι του είχε μιλήσει δύο φορές αλλά ήταν ανένδοτος.  «Δεν είναι η δική σου χώρα Μας τα κάνατε το 74 δεν θα μας το κάνετε και τώρα»  του είπε. Τότε ο Τσίπρας σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ.Κυπριανού του απάντησε «Δική σου η χώρα δική σου και η ευθύνη».

Δεν ήθελαν …νέα «προδοσία» από την Ελλάδα και τον άρπαξε απο τον γιακά

Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Πολίτης, σύμφωνα με μαρτυρία του Μιχάλη Παπαπέτρου που παρατίθεται στο βιβλίο του Δρουσιώτη ο Νίκος Χριστοδουλίδης του είπε ότι «η Ελλάδα πούλησε μια φορά την Κύπρο στη Ζυρίχη ήθελε να την πουλήσει και δεύτερη φορά»

Την ώρα του διαλείμματος επίσης ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Αναστασιάδη Βίκτωρας Παπαδόπουλος άρπαξε κυριολεκτικά από το γιακά τον γενικό διευθυντή του ελληνικού ΥΠΕΞ κ Δημήτρη Παρασκευόπουλο και του επανέλαβε ακριβώς τα ίδια περί νέας προδοσίας της Ελλάδας.

Το επεισόδιο επιβεβαίωσε στον γράφοντα (σ.σ. Μακάριο Δρουσιώτη) ο ίδιος ο κ Βίκτωρας Παπαδόπουλος χαρακτηρίζοντάς το ως μια άτυχη στιγμή λόγω της έντασης που υπήρχε.

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρει οτι λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο πλαίσιο διαλείμματος που έγινε στο Δείπνο για να μιλήσουν στο τηλέφωνο ο Τσίπρας και ο Αναστασιάδης, με τις  φωνές του Αναστασιάδη ακούγονταν τον προθάλαμο οπου μαζεύτηκαν οι υπόλοιποι.

Ο Τσίπρας παρότρυνε τον Αναστασιάδη να αποδεχτεί να πάνε οι Πρωθυπουργοί στο Κραν Μοντανά.

Σε κάποια στιγμή ο Αναστασιάδης ακούστηκε να του λέει «Εσύ στο χωριό σου κι εγώ στο δικό μου».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.