Έγκλημα τα περί “διόρθωσης” των ομοφυλοφύλων, λέει στον ΑΣΤΡΑ ο Ταμασού Ησαίας

Με έγκλημα θα ισοδυναμούσε η διόρθωση της σεξουαλικής ταυτότητας ανθρώπων δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ, ο υποψήφιος για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαΐας.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση επεσήμανε ότι η εκκλησία δεν έχει οποιοδήποτε δικαίωμα και δεν θα προσπαθήσει να διορθώσει τη φύση του οποιοδήποτε καθώς όπως εξήγησε, κάτι τέτοιο είναι αντι-εκκλησιαστικό και αντι-χριστιανικό.
Η Εκκλησία είπε έχει την υποχρέωση να αγαπά τους ανθρώπους και να τους αποδέχεται όπως είναι.


Οτιδήποτε άλλο, ανέφερε, είναι προσηλυτισμός και πειθαναγκασμός και ουδεμία σχέση έχει με το γνήσιο μήνυμα της αγάπης του Χριστού που είναι κάλεσμα για όλους χωρίς διακρίσεις χρώματος, φυλής και θρησκείας.

Όπως είπε, ο αγώνας του αυτές τις μέρες θα μεταφέρει προς τους ανθρώπους το μήνυμα ότι στην εκκλησία χρειάζονται μεγάλες τομές. Χρειάζεται τόνισε να αλλάξει η πολιτική επικοινωνίας, ή όπως είπε να χαραχθεί μια ποιμαντική πολιτική, έτσι ώστε να νιώθει ο καθένας ότι η εκκλησία τον αφορά.

Πρέπει ανέφερε, να αντιληφθούμε ότι είμαστε στο 2022, κι ότι πρέπει να φέρουμε νέες ιδέες για να ξανασυντονιστεί η εκκλησία με την κοινωνία, καθώς αποσυντονίστηκε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.