Εγκληματική πυρκαγιά: Μετακινούνταν μεταξύ των χωριών και έβαζαν φωτιά

Μεγάλες δυνάμεις πυρόσβεσης και πτητικά μέσα με τη συνδρομή και της Πολιτικής Αμυνας στη μάχη για κάτασβεση της φωτιάς στις περιοχές Ορείτες-Μούσερε-Δoρά.

Δεκάδες είναι οι εστίες της τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιάς στην περιοχή Κουκλιών – Μουσερέ – Δοράς. Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου δηλώνει συγκλονισμένος και ταυτόχρονα εξοργισμένος από την «εγκληματική ενέργεια που έχει συντελεστεί εναντίον της πατρίδας μας».

Διαβάστε επίσης: Δεκάδες οι εστίες της πυρκαγιάς στην Επ. Πάφου – Επιχειρούν 10 πτητικά μέσα και 50 οχήματα

«Είμαι πραγματικά συγκλονισμένος. Θέλω να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, να καταδικάσω αυτή την αποτρόπαια πράξη. Αυτή την πράξη από κάποιους ανεγκέφαλους. Αυτό που κάνουν καταστρέφουν την πατρίδα μας. Αυτή η πράξη που έχει γίνει έχει απειλήσει κοινότητες» ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο κ. Αλεξάνδρου.

Όπως είπε, αυτή η πράξη που γίνεται οδηγεί στο να θρηνήσουμε αθώα θύματα. «Δεν καίνε την άγρια βλάστηση, δεν καίνε τη δασική έκταση. Κινδυνεύουν οι κατοικημένες περιοχές. Εμείς δηλώνουμε έτοιμοι. Δίνουμε την μάχη. Για μας είναι η μάχη των μαχών και θα την κερδίσουμε, ζητούμε τη βοήθεια των πολιτών για να νικήσουμε αυτή τη μάχη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό αφού σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων, έχουν εντοπιστεί δεκάδες εστίες, που δείχνουν ότι κάποιοι «μετακινούνταν μεταξύ των χωριών και έβαζαν φωτιά» ανέφερε ο κ. Αλεξάνδρου.