Έγκριση από Τμ. Περιβάλλοντος για δύο ξενοδοχεία στις ΦοινικούδεςΤην έγκριση του έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος για την ανέγερση δύο πολυόροφων ξενοδοχείων στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας επί της Λεωφόρου Αθηνών (φοινικούδες).

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη αφού το συγκεκριμένο έργο σκόνταφτε συνεχώς σε προβλήματα εδώ και αρκετά χρόνια.

Όπως αναφέρεται στη γνωμάτευση του Τμήματος την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Πολίτης, στην αρχική του μορφή αφορούσε την κατασκευή και λειτουργία ενός 10όροφου πεντάστερου ξενοδοχείου και ενός οικιστικού κτηρίου 30 ορόφων ενώ και για τις δύο μονάδες προνοούνταν μεγάλοι υπόγειοι χώροι στάθμευσης προκαλώντας πονοκέφαλο για τον μεγάλο όγκο νερού που θα έπρεπε να απορριφθεί από το έργο και την περιβαλλοντική προέκταση που θα είχε.

Συνεπώς το κατασκευαστικό σχέδιο άλλαξε άρδην και πλέον αφορά την κατασκευή δύο ξενοδοχείων: 

  • Ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, δέκα ορόφων, 100 κλινών

και

  • Ενός ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων, 30 ορόφων, δυναμικότητας 270 κλινών\

Οι μεγάλοι υπόγειοι χώροι αφαιρέθηκαν από τα σχέδια και οι χώροι στάθμευσης κόπηκαν στο μισό. Δηλαδή αντί 412 θέσεις θα διαθέτει 204.

Όπως ήταν γνωστό, τα κτίρια θα κτιστούν στο χώρο του παλιού δημαρχείου της πόλης και το χώρο όπου σήμερα βρίσκεται το καφεστιατόριο hobos.

Σε δηλώσεις του στον Πολίτη, ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Βύρας, ανάφερε πως πλέον το θέμα οδηγείται ενώπιον του Συμβουλίου Παρεκκλίσεων για να εξεταστεί η αίτηση της εταιρίας για έκδοση πολεοδομικής άδειας, λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές γνωματεύσεις του Δήμου.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Δημάρχου, εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος του χρόνου το Συμβούλιο Παρεκκλίσεων μπορεί να εκδώσει την πολεοδομική άδεια πριν το τέλος του χρόνου.

Όπως λέει ο δήμαρχος, είναι θετικό το ότι το σχέδιο πλέον προνοεί δύο ξενοδοχειακές μονάδες αφού με αυτό τον τρόπο θα προσελκυσθούν περισσότεροι τουρίστες στην -πόλη και θα στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κέντρου.