Έγκριση συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης από κοινοβουλευτική επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Τουρκίας

Εγκρίθηκε η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης από κοινοβουλευτική επιτροπή εξωτερικών της Τουρκίας.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ενέκρινε το νομοσχέδιο σχετικά με το Μνημόνιο Συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Βολκάν Μποζκίρ και θα σταλεί στην ολομέλεια της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για έγκριση.

 Ερντογάν: Πρέπει να περιμένουμε τη Λιβύη
Η Τουρκία θα πρέπει να περιμένει να σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στη Λιβύη, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους στο Λονδίνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποχωρήσει στο θέμα της συμφωνίας με τη Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η Τουρκία δεν είναι κράτος νομάδων, έχουμε μια παράδοση που μας έρχεται από τους Οθωμανούς. Τί είναι το θαλάσσιο δίκαιο, από πού βγαίνει το διεθνές δίκαιο. Όλα αυτά τα γνωρίζει αυτό το έθνος. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει πολύ καλή μνήμη σε όλα αυτά. Επομένως, εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Ό,τι έγινε, έγινε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Το μόνο που μένει αυτή τη στιγμή είναι η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης να πατήσει γερά στα πόδια της και, όταν σταθεροποιηθεί, θα γίνει κι αυτό το βήμα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.