Εγκρίθηκαν από τη Βουλή τα δωδεκατημόρια για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε χθες τα δωδεκατημόρια για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των οποίων δεν έχουν ακόμα εγκριθεί οι προϋπολογισμοί για το έτος 2022.

Με την απόφαση της Βουλής παραχωρείται στα υπό αναφορά νομικά πρόσωπα εξουσιοδότηση για διενέργεια δαπάνης για τον μήνα Ιανουάριο του 2022 ποσού που δεν θα υπερβαίνει το τμήμα του συνολικού ποσού που προβλέπεται στον προϋπολογισμό κάθε νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου για το έτος 2021, το οποίο αναλογεί στο ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή στον μήνα Ιανουάριο του 2021.

Σύμφωνα με την απόφαση, δεν μπορεί να διενεργηθεί οποιαδήποτε δαπάνη για νέες υπηρεσίες ή σκοπούς, ούτε μπορεί να πληρωθεί οποιαδήποτε νέα θέση στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου μέχρι να εγκριθούν από τη Βουλή και να πάρουν την τελική τους μορφή οι προϋπολογισμοί των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου για το έτος 2022.

Σημειώνεται ότι με βάση τη νομοθεσία οι προϋπολογισμοί των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου πρέπει υποβάλλονται στη Βουλή για έγκριση μέσα στα ίδια χρονικά περιθώρια στα οποία υποβάλλεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Ωστόσο, αριθμός προϋπολογισμών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δεν έχει ακόμη κατατεθεί ή εγκριθεί από τη Βουλή, γεγονός που καθιστά αναγκαία την παροχή εξουσιοδότησης για τη διενέργεια δαπανών.

Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό. Επίσης, παρά τη βελτίωση η οποία παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια, κυρίως στους μεγάλους ημικρατικούς, το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.