Εγκρίθηκαν οι κανονισμοί για τη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Σχέδιο Κανονισμών που αφορούν τη σύσταση και λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, ανακοίνωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρασινού.

Σε γραπτή της δήλωση, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η κ. Παρισινού, ανέφερε πως οι κανονισμοί στοχεύουν στη ρύθμιση των ζητημάτων που αφορούν στον καθορισμό του τρόπου διεξαγωγής των εργασιών της Αρχής, της διαδικασίας κατά τις συνεδρίες της Αρχής και του τρόπου τήρησης των πρακτικών, τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης καταγγελιών ή/και πληροφοριών και στον καθορισμό της διαδικασίας συλλογής, επεξεργασίας και αξιολόγησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Όπως πρόσθεσε, οι κανονισμοί αποσκοπούν επίσης στον καθορισμό των λόγων και προϋποθέσεων για την υποβολή αιτήματος από την Αρχή με σκοπό τη συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή/και πληροφοριών και στον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής και ανάθεσης καθηκόντων των λειτουργών επιθεώρησης.

«Οι Κανονισμοί, ετοιμάστηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως σε συνεργασία με την Αρχή η οποία είχε πρωταρχικό ρόλο στην διαμόρφωση τους, και αφού προηγήθηκε διαβούλευση με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η οποία συμφωνεί με την τελική τους διαμόρφωση», κατέληξε.

Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε το Συμβούλιο Φαρμάκων από τις 25 Νοεμβρίου 2022 και για περίοδο τριών ετών. Το Συμβούλιο αποτελούν οι Δρ Χαρά Αζίνα, Δρ Λίνος Χατζηχάννας, Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου, Δρ Γιώργος Μιλτιάδους, κα Μαρία Βασιλείου, κα Ειρήνη Χρυσάφη, κ. Πλούταρχος Γεωργιάδης και κ. Κωνσταντίνος Ευαγγέλου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο τοποθέτησε τον κ. Γεώργιο Παντελή, Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών στη θέση του Γενικού Διευθυντή στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης Υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.