Εγκρίθηκε επίσημα από τους μόνιμους αντιπρόσωπους στις Βρυξέλλες το 4ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Το τέταρτο πακέτο κυρώσεων σε σχέση με την Ρωσική εισβολή κατά της Ουκρανίας ενέκριναν το απόγευμα της Δευτέρας οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια συνεδρίας της COREPER στις Βρυξέλλες.

 

Τα μέτρα αυτά, όπως υπενθυμίζεται σε ανάρτηση στο Twitter της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, αποφασίστηκαν σε συντονισμό με τους διεθνείς εταίρους της ΕΕ και αφορούν στοχευμένες κυρώσεις κατά φυσικών και νομικών προσώπων που εμπλέκονται στην εισβολή, καθώς και συγκεκριμένους τομείς της Ρωσικής οικονομίας.

 

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται πως όπως είχε ανακοινωθεί την Παρασκευή από την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν απαγορεύσεις στις εισαγωγές προϊόντων από τη Ρωσική μεταλλουργική βιομηχανία, απαγόρευση σε επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας της Ρωσίας και απαγόρευση στις εξαγωγές προϊόντων πολυτελείας από χώρες της ΕΕ στη Ρωσία.

 

Τα μέτρα, όπως σημειώνεται στην ανάρτηση, τίθενται σε ισχύ αμέσως κατά την έκδοσή τους στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

 

Κατά τη συνεδρία της η COREPER ενέκρινε επίσης δήλωση προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου σε σχέση με την αναστολή της εφαρμογής της ρήτρας του μάλλον ευνοούμενου κράτους για τη Ρωσία, καθώς και την αναστολή της εξέτασης της αίτησης της Λευκορωσίας για ένταξη στον οργανισμό.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.