Εγκρίθηκε νομοσχέδιο στο Υπουργικό για τους σκύλους

Νομοσχέδιο το οποίο δίνει τέλος στην ανεξέλεγκτη κατάσταση με τους σκύλους ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος μίλησε για ένα τεράστιο ζήτημα το οποίο ταλάνιζε τις κοινότητες για δεκαετίες.


“Δεν υπήρχε μια τάξη, μια νομοθεσία για το ποιος είχε την ευθύνη, τι γίνεται με τις άδειες των σκύλων, ποιος έχει την εξουσία και την ευθύνη της καταγγελίας για όσους έχουν ζώα στο σπίτι χωρίς άδεια, πόσο επικίνδυνο είναι το ζώο, υπήρχε ανεξέλεγκτη κατάσταση και όλα αυτά τώρα ρυθμίζονται μέσα από το νομοσχέδιο και έχουν την ευθύνη οι τοπικές αυτοδιοικήσεις να δημιουργήσουν καταφύγια σκύλων , αυτό που βλέπουμε στις κοινότητες με αδέσποτους σκύλους φιλοδοξούμε ότι μέσα από το νόμο θα τα βάλουμε σε μια τάξη”, ανέφερε.

Ο Υπουργός είπε ότι εάν κάποιες κοινότητες δεν έχουν τα χρήματα για δημιουργία καταφυγίων, το κράτος θα τις βοηθήσει με τη δημιουργία περιφερειακών καταφυγίων.
Εξήγησε ότι το ν/σ ρυθμίζει και όλα όσα έχουν να κάνουν με το να έχεις ένα σκύλο στο σπίτι σου, δηλαδή σε αριθμό και αναλόγως με το που κατοικείς, και πλέον θα πρέπει να δίνεται άδεια και θα γίνεται έλεγχος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.