Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Λεμεσού για το 2023

Ισοσκελισμένος, πλεονασματικός και έντονα αναπτυξιακός είναι, σύμφωνα με τον Δήμο Λεμεσού, ο προυπολογισμός για το έτος 2023, που εγκρίθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, το σύνολο των εσόδων είναι €54 εκατομμύρια και το σύνολο των δαπανών €49 εκατομμύρια, ενώ οι αναπτυξιακές δαπάνες ανέρχονται στα €26 εκατομμύρια.

«Ο Προϋπολογισμός του 2023 αντικατοπτρίζει ένα Δήμο νοικοκυρεμένο ο οποίος λειτουργεί στη βάση της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας. Εκφράζει το όραμα και την στρατηγική μας για μια πόλη σύγχρονη, επικεντρωμένη στο στόχο της ευημερίας και της ποιότητας ζωής του πολίτη, πρωτοπόρα σε θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και σε θέματα πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικής συνοχής» αναφέρει ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης.

Ο Δήμος Λεμεσού προσθέτει, ανταποκρίνεται με πλήρη επάρκεια στις νέες συνθήκες και ανάγκες της επερχόμενης οξείας οικονομικής κρίσης και με συνετή οικονομική πολιτική, συνεχίζει τα σημαντικά έργα και δράσεις που καθιστούν την πόλη πρωτοπόρα, στη χώρα και τη γύρω περιοχή.

Ο προϋπολογισμός, για δεύτερη συνεχή χρονιά, δεν προβλέπει καμία αύξηση στα τέλη και τις φορολογίες, πλην του τέλους κοιμητηρίου των €20 ανά νοικοκυριό, σημειώνει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy