Έγνοια τους η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη ή Αβέρωφ και όχι το Κυπριακό!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΤη στιγμή που το κόμμα της αντιπολίτευσης, το ΑΚΕΛ, ανέλαβε πρωτοβουλίες διαφώτισης και κινητοποίησης γύρω από το Κυπριακό με επισκέψεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στ. Στεφάνου, στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο, το Προεδρικό έχει ει­σέλθει σε μια μακρά και ζημιογόνα για τον τόπο προεκλογική εκστρατεία. Έγνοια του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν είναι το Κυ­πριακό, αλλά το πώς θα διασφαλίσει το προεδρι­κό χρίσμα με στήριξη του Προέδρου Αναστασιά­δη. Στην κούρσα των προεδρικών εκλογών και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης. Αντί να τρέχει για το Κυπριακό, τρέχει για πα­ρασκηνιακές συσκέψεις και επαφές για να είναι υποψήφιος. Έγνοια του είναι κατά πόσο θα το πράξει μέσα από τις κομματικές διαδικασίες του ΔΗΣΥ ή αν θα κατέλθει ως ανεξάρτητος με τη στήριξη του ΕΛΑΜ, του Κινήματος Αλληλεγγύ­ης, του Ανδρέα Θεμιστοκλέους, του Αρχιεπισκό­που και άλλων εθνικιστικών κύκλων. Επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τρέχει για να μη διχα­στεί ο ΔΗΣΥ με τις δύο υποψηφιότητες Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη. Σε όλες σχεδόν τις κρίσιμες φάσεις του Κυπριακού ο ΔΗΣΥ αποδείχθηκε κα­τώτερος των εθνικών περιστάσεων, θυσιάζοντας το εθνικό μας θέμα χάριν της προεδρικής καρέ­κλας. Το έπραξαν και το 1993 με τον ενταφια­σμό των ιδεών Γκάλι, το έπραξαν το 1998 με την πυραυλολογία και ηφαιστειολογία, το έπραξαν και το 2013 με τον ενταφιασμό των συγκλίσεων Χριστόφια, το έπραξαν και το 2018 με την εγκα­τάλειψη και μη αξιοποίηση του πλαισίου Γκουτέ­ρες, το πράττουν και τώρα…

Μπροστά στον ορατό κίνδυνο της οριστικής διχοτόμησης της πατρίδας μας, η έγνοια τους δεν είναι το πώς θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες για λύση και επανένωση, αλλά το πώς θα υποκλέ­ψουν ξανά την ψήφο του λαού για να συνεχί­σουν να νέμονται την εξουσία.

Καμία αντίδραση από πλευράς του Προέδρου Αναστασιάδη ή από τους επίδοξους διαδόχους των κ.κ. Ν. Χριστοδουλίδη και Αβέρωφ Νεοφύ­του για τα όσα είπε η ειδική αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, κα Σπέχαρ, ότι «η ειρη­νευτική διαδικασία στην Κύπρο διανύει εξαιρε­τικά δύσκολες στιγμές… και ότι είναι εύθραυστη και προσωρινή η σταθερότητα και η ειρήνη στο νησί χωρίς τη λύση του Κυπριακού».

Αρχές Δεκεμβρίου φθάνει ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Κόλιν Στιούαρτ. Προφανώς ούτε και αυτό συγκινεί το Προεδρικό και την Πινδάρου για μια νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό. Και μετά διερωτόμαστε γιατί η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ δεν ασκούν πιέσεις και τη­ρούν παθητική στάση και ανοχή απέναντι στην Τουρκία, η οποία συνεχίζει την αδιαλλαξία της.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.