«Εγώ είμαι Πρόεδρος, εγώ την διόρισα… τελεία και παύλα»!

Του

Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Ήταν θέμα χρόνου να ανασχηματιστεί η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως είπε και στην ίδια, πιστεύει ότι «η παρουσία της στο υπουργείο πλήττει τη δημόσια του εικόνα»! Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει καμία δυσκολία να απομακρύνει την κ. Γιολίτη, αφού από την αρχή εθεωρείτο από εκείνους τους υπουργούς που είναι «αναλώσιμοι»! Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμέναμε ότι η κ. Γιολίτη θα έφευγε, πυροβολώντας… Δεν έχει και πολύ καιρό που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δημόσια εξέφρασε τη στήριξή του στην κ. Γιολίτη όταν είχε προκύψει το θέμα με την ακύρωση του εντάλματος αστυνομικής έρευνας σε σπίτι πολίτη μετά από παράπονο που είχε υποβάλει η υπουργός. Η κ. Γιολίτη είχε ερωτηθεί τότε εάν θα αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες και να παραιτηθεί, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο έκανε αναφορά για «κατάχρηση εξουσίας», αλλά το λόγο πήρε ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αφού πρώτα αναφέρθηκε στη δική του «παχυδερμία» και νοοτροπία, είπε: «Δεν αναλαμβάνω ως δικηγόρος υπεράσπισης της Υπουργού, εξάλλου δεν με χρειάζεται. Εγώ είμαι Πρόεδρος, εγώ την διόρισα και της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Δεν τίθεται θέμα ανάληψης ευθυνών. Απλούστατα, τελεία και παύλα».

Έξι μήνες μετά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αίρει την εμπιστοσύνη του προς την κ. Γιολίτη και την ενημέρωσε ότι θα προχωρούσε στην παύση της. Αποτέλεσμα, η κ. Γιολίτη να ενοχληθεί και να δώσει την παραίτησή της, εκφράζοντας ταυτόχρονα και τη δυσαρέσκειά της ότι ο Πρόεδρος την παρουσίαζε ως  τον «αδύναμο κρίκο» της κυβέρνησης! Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαμήνυσε στην κ. Γιολίτη ότι η παρουσία της «στο υπουργικό σχήμα πλήττει την εικόνα της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου προσωπικά. Δεν το άντεξε αυτό η κ. Γιολίτη, πληρώνοντας με το ίδιο νόμισμα τον Πρόεδρο, λέγοντας ότι «είναι η δική της εικόνα που έχει πληγεί από τα φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας» που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Θα ήταν πιο έντιμο από πλευράς τής κ. Γιολίτη να μας πει και λίγα περισσότερα για αυτά τα θέματα, γιατί πιστεύουμε ότι γνωρίζει πολλά…

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.