Εικόνες καταστροφής από την πυρκαγιά στην Καντάρα – Επανήρχισε η κατάσβεση από αέρος

Επανήρχισε η κατάσβεση από αέρος της μεγάλης πυρκαγιάς στα κατεχόμενα. Το βάρος, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, έχει δοθεί στο μέτωπο μεταξύ των χωριών Φλαμούδι και Άρδανα. Προς το παρόν επιχειρούν από αέρος ελικόπτερα και αργότερα θα συνδράμουν και αεροπλάνα πυρόσβεσης.

To βράδυ της Πέμπτης υπήρξε αναζωπύρωση σε δύο μέτωπα, στην Ακανθού και το Φλαμούδι, όταν σταμάτησαν τα πτητικά μέσα και οι άνεμοι άλλαξαν κατεύθυνση και έγιναν πιο δυνατοί. Για να μην φτάσει η φωτιά στο χωριό Καντάρα, ο «έπαρχος» Τρικώμου, Ερτουγρούλ Τοροσλού και ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ έκαναν έκκληση να συγκεντρωθούν όσο περισσότερα βυτιοφόρα με πίεση νερού υπάρχουν.

Χθες το βράδυ ο «πρωθυπουργός» και ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ έφυγαν από την Μόρφου όπου συμμετείχαν σε εκδήλωση στην παρουσία του Τούρκου Αντιπροέδρου και μετέβησαν επιτόπου όπου βρίσκονταν και οι διοικητές των «δυνάμεων ασφαλείας» και των «ειρηνευτικών δυνάμεων», όπως αναφέρεται ο κατοχικός στρατός.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, η φωτιά δεν πέρασε στην Καντάρα ούτε και στο χωριό Ακανθού.

Στα τ/κ ΜΜΕ μεταδίδεται η δήλωση του Διευθυντή του Τμήματος Δασών της Δημοκρατίας πως είναι έτοιμοι να αποστείλουν χερσαίες δυνάμεις πυρόσβεσης ενώ στα ΜΚΔ υπάρχουν μηνύματα Τ/κ που ζητούν από τον Ερσίν Τατάρ να το αποδεχθεί.

Ο Τ/κ ηγέτης χθες το βράδυ από το μέτωπο της αναζωπύρωσης, δήλωσε ότι δεν χρειάζονται οι «αχρείαστες κριτικές, κανείς δεν μπορεί να πει ότι όσοι εργάζονται στην κατάσβεση δεν είναι ικανοί» και πως «ό,τι βοήθεια χρειαζόταν να ληφθεί, λήφθηκε». «Πήραμε βοήθεια από την Τουρκία, τις Βάσεις, το Ισραήλ και το νότο. Πέντε ελικόπτερα και έξι αεροπλάνα συμμετείχαν στις εργασίες κατάσβεσης», πρόσθεσε.

Oğuz: &Quot;The Struggle Will Continue, There Is No Such Thing As Sacrificing This Region&Quot;

Τ/Κ Μμε: Έτσι Ξέσπασε Η Μεγάλη Πυρκαγιά Στην Καντάρα (Βίντεο)

Country Fire Place 21

Country Fire Place 32

Country Fire Place 38

*Φωτογραφίες από yeniduzen

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.