Μετά και τις έντονες καιρικές συνθήκες, έχουν παρουσιαστεί αρκετά προβλήματα σε σχολεία της Κύπρου θέτωντας σε κίνδυνο τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε επίσης: Οι προτάσεις της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ για τις καταστροφικές πλημμύρες

Όπως τα γεγονότα έχουν δείξει, τα προβλήματα φαίνεται να οφείλονται κυρίως στις υλικοτεχνικές υποδομές της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς, υπενθυμίζεται ότι, ψευδοοροφή νηπιαγωγείου το οποίο είχε κτιστεί μόλις πριν έξι χρόνια, έπεσε σαν χάρτινος πύργος.

Διαβάστε επίσης: Ψευδοροφή νηπιαγωγείου έπεσε σαν χάρτινος πύργος

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, μετά από αυτό το συμβάν, άρχισαν να αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και βίντεο από άλλα σχολεία, τα οποία έχουν επίσης πληγεί από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Σε μια άλλη ανάρτηση, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, αναφέρεται στα θέματα ασφάλειας και υγείας των μαθητών παραθέτοντας φωτογραφίες από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Συγκεκριμένα αναφέρει, “από τη σημερινή επίσκεψη της ΟΕΛΜΕΚ στο ιστορικό Παγκύπριο Γυμνάσιο της Λευκωσίας. Το θέαμα δεν τιμά κανέναν… Τα θέματα Ασφάλειας και Υγείας, μαθητών και εκπαιδευτικών, πρέπει να είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Αυτά θέσαμε σήμερα στην Επιτροπή Ασφάλειας και Υγείας του ΥΠΠ”.