Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στη σημερινή πορεία Ειρήνης και Επανένωσης που υποστηρίζεται από Κινήσεις και ομάδες και από τις δύο κοινότητες.

Οι τ/κ συντεχνίες εκπαιδευτικών KTOES και KTOS, η Αριστερή Κίνηση, όπως και η ομάδα Ομόσπονδη Κύπρος (Federal Kibris) συμμετέχουν στη δικοινοτική αυτή δράση.

«Καλούμε τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να ακούσουν τη φωνή των Ε/κ και Τ/κ που εργάζονται για λύση, επανένωση και ειρήνη στη βάση μιας Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας», έγραψαν στα μηνύματά τους με τα οποία γνωστοποίησαν τη συμμετοχή τους.

Την εκδήλωση στηρίζει το ΑΚΕΛ και με ανακοίνωσή του κάλεσε όλους για τη συμμετοχή τους. Τους εργαζόμενους όλους κάλεσε για να συμμετέχουν και η ΠΕΟ, η οποία επίσης στηρίζει και συμμετέχει στην πορεία που οργανώνει η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης – Ενωμένη Κύπρος και η Πρωτοβουλία «Αμμόχωστος η Πόλη μας».

Σήμερα, Ε/κ ακτιβιστές της ειρήνης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία «Όχι» και πορεύτηκαν προς το οδόφραγμα της οδού Λήδρας εκεί όπου ενώθηκαν με την πορεία των Τ/κ που συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο Κουγκουλού (Πύλη Κερύνειας) και ζήτησαν όλοι μαζί την άμεση επιστροφή των δύο ηγετών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στους οποίους αύριο θα επιδοθεί ψήφισμα.

Υπενθυμίζεται πως η πορεία έχει αφιερωθεί στη Νάταλι Κρίστοφερ, στη μνήμη της οποία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ως μια ακτιβίστρια του Δικοινοτικού Κινήματος, της επανένωσης και της ειρήνης, που έφυγε τόσο νωρίς.