Εικόνες-βίντεο: Στα κατάλευκα πολλά χωριά των ορεινών και ημιορεινών περιοχών

Στα λευκά Βαβατσινιά, Λεύκαρα, Μαχαιράς, Καλό Χωριό Λεμεσού, Πεδουλά - Βαριά χιονόπτωση στα ψηλά χωριά του Τροόδους

Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλά χωριά των ορεινών και ημιορεινών περιοχών με το κύμα ψύχους να έχει καλύψει ολόκληρο το νησί.

Χρήστες του διαδικτύου καταγράφουν εικόνες από τη χιονόπτωση που άρχισε να κατεβαίνει προς τα ημιορεινά με τα βουνά να είναι χιονισμένα ακόμα και στη Βαβατσινιά στην ορεινή Λάρνακα.

Άγιος Ονούφριος, Μαχαιράς

 

Φοινί

Παλαιχώρι

Βαβατσινιά

Πεδουλάς

Όμοδος

Αγίοι Βαβατσινιάς

Πολύστυπος

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική υπηρεσία, ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει παροδικά την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα, τοπικά, κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και τοπική, ελαφρά κυρίως, χιονόπτωση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Λευκαρα Μιχάλης Πόλης
Λευκαρα, μιχάλης πόλης, fb: καιροφιλοι κυπρου

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Σε υπήνεμες περιοχές θα πνέουν ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα συντηρείται παγετός.

Maria Koursaris Cornelisse
Fb: καιροφιλοι κυπρου,maria koursaris cornelisse

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αρχικά, κυρίως στα βόρεια, θα δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και τοπικά στα ορεινά και στα ημιορεινά ελαφρές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι 4 τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στο ανατολικό μισό του νησιού μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Σε δυτικές υπήνεμες περιοχές θα πνέουν ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί αργότερα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους μηδέν βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και γύρω στους μείον 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, στα ημιορεινά και αργότερα στο εσωτερικό αναμένεται παγετός.

Gennadios Anastasiou
Gennadios anastasiou
fb: καιροφιλοι κυπρου

Την Πέμπτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Την Παρασκευή από νωρίς το απόγευμα και μετά αναμένεονται λίγες, ελαφρές κυρίως, βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά. Το Σάββατο αναμένονται τοπικά βροχές ή καταιγίδα και στα ψηλότερα ορεινά τοπικά χιονόπτωση.

Polina Panagiotoy 4
Fb: καιροφιλοι κυπρου,polina panagiotoy

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη, παραμένοντας ωστόσο αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 24 εκατοστά.

Polina Panagiotoy 3
Fb: καιροφιλοι κυπρου,polina panagiotoy
Polina Panagiotoy 2
Fb: καιροφιλοι κυπρου,polina panagiotoy

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.