Είκοσι άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί από δίψα στην έρημο της Λιβύης

Είκοσι άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στην έρημο της Λιβύης μετά από βλάβη οχήματος κοντά στα σύνορα με το Τσαντ και εικάζεται ότι πέθαναν από δίψα, δήλωσαν οι διασώστες την Τετάρτη.

Μια ομάδα «ανάκτησε 20 πτώματα που βρέθηκαν στην έρημο αφού το όχημά τους χάλασε», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες διάσωσης στη νοτιοανατολική περιοχή Kufra.

Το όχημα προερχόταν από το γειτονικό Τσαντ και έφτασε σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων στο λιβυκό έδαφος πριν χαλάσει, προστίθεται στη δήλωση.

«Όλοι πέθαναν από δίψα», αναφέρεται.

Η υπηρεσία δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook που δείχνει πτώματα σε αποσύνθεση στην άμμο της ερήμου κοντά σε μια νταλίκα.

Η αραιοκατοικημένη περιοχή βλέπει τακτικά καλοκαιρινές θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

Η Λιβύη βυθίστηκε στην ανομία μετά την εξέγερση του 2011 που ανέτρεψε και σκότωσε τον Καντάφι, και τα νότια σύνορά της με το Τσαντ, τον Νίγηρα και το Σουδάν έχουν γίνει διαβόητα για την εμπορία ανθρώπων και το λαθρεμπόριο.

Χιλιάδες άνθρωποι τα διασχίζουν κάθε χρόνο στην προσπάθεια να φτάσουν στις ακτές της Μεσογείου και τελικά στην Ευρώπη, αλλά πολλοί πεθαίνουν καθ’ οδόν, και στη σκληρή έρημο Σαχάρα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy