«Είναι στο δικό μας χέρι μας να κάνουμε την αλλαγή»

Στηρίζουν την υποψηφιότητά Μαυρογιάννη οι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στη μεγάλη συναυλία

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Κατενθουσιασμένοι με τη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Λευκωσία, για στήριξη της υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη, δηλώνουν οι τραγουδιστές που έλαβαν μέρος σε αυτήν. Ιδιαίτερα οι καλλιτέχνες από την Ελλάδα εντυπωσιάστηκαν από το πλήθος κόσμου που κατέκλεισε το χώρο αλλά και από τον παλμό της συναυλίας και δηλώνουν βέβαιοι για ένα θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Mavrogiannis Synavlia 25 01 153

Ελπίζω ότι όταν θα έρθει η ώρα και θα έρθει η στιγμή των εκλογών, ότι πραγματικά αυτή η διάθεση και αυτό το ρεύμα θα κάνει τη δουλειά του και θα φέρει τα αποτελέσματα που πρέπει, δήλωσε η Ρίτα Αντωνοπούλου. Εύχομαι, είπε, να ξαναβρεθούμε πάλι με άλλες συνθήκες και να γιορτάσουμε τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές. Εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία στον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο Δημήτρης Φανής τόνισε ότι η παρουσία όλων αυτών των καλλιτεχνών πάνω στη σκηνή, πέραν από την καλλιτεχνική αξία που έχει ένα τέτοιο γεγονός, αποτελεί την ίδια στιγμή μια πολιτική πράξη, μέσα από την οποία δηλώνεται απερίφραστα η ανάγκη μιας εκ βάθρων αλλαγής. Ως καλλιτέχνης λοιπόν, μα και πολίτης τούτης της πατρίδας, αισθάνομαι πως αξίζουμε ένα καλύτερο παρόν κι ένα ευοίωνο μέλλον. Συντάσσομαι και συμφωνώ απόλυτα με τον Αντρέα Μαυρογιάννη, γιατί πιστεύει στην αξία και τη δύναμη του Πολιτισμού και των ανθρώπων του. Υποστηρίζω την υποψηφιότητά του, γιατί πιστεύω στις αξίες που κουβαλά ως άνθρωπος.

Ο Γιώργος Ανδρέου δήλωσε ότι βγάζει το καπέλο στο ΑΚΕΛ που αγκάλιασε και αξιοποίησε ένα πρόσωπο που δεν ανήκει στις τάξεις του για το κοινό καλό. Χαρακτήρισε τον Α. Μαυρογιάννη ως ένα κεφάλαιο για την Κύπρο και όχι μόνο, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί. «Έτσι μπορεί να πάει ένας τόπος μπροστά. Μπορώ λοιπόν να πω από την καρδιά μου ένα μπράβο στον Ανδρέα Μαυρογιάννη κι ένα μεγάλο μπράβο στο ΑΚΕΛ».

Ο Κούλλης Θεοδώρου σημείωσε ότι ο κόσμος διψάει για αλλαγή κι αυτό το έδειξε και μέσα από τη συναυλία. Είναι στο δικό μας χέρι μας και κανενός άλλου να αλλάξουμε τα δεδομένα και να πάμε μπροστά για να δούμε καλύτερες μέρες, ανέφερε, ευχόμενος να έρθουν καλύτερες μέρες για την Κύπρο από την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Δημήτρης Μπάσης σημείωσε ότι έχει βρεθεί παλαιότερα σε τέτοιου είδους συναυλίες με τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, οι οποίοι φέτος απουσίαζαν. Πρόσθεσε ότι ο παλμός της συναυλίας έδειξε ότι ο κόσμος θέλει μια αλλαγή και ευχήθηκε όλοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Κυριακή των εκλογών και να ξέρουν ότι δεν ψηφίζουν για τον εαυτό τους, αλλά για τα παιδιά τους και για την επόμενη γενιά. Οπότε είναι μία ψήφος με πολλή ευθύνη.

Ολόψυχες ευχές για επιτυχία του Ανδρέα Μαυρογιάννη στις εκλογές της Κυριακής απηύθυνε η Ευσταθία, τονίζοντας ότι μια νίκη του Α. Μαυρογιάννη θα είναι νίκη όλης της Κύπρου. Της Κύπρου που δικαιούται καλύτερη να γνωρίσει επιτέλους την πραγματική πρόοδο και να πάει μπροστά γιατί το αξίζει.

Ο Παντελής Θαλασσινός υπογράμμισε ότι ήταν εδώ για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Γιατί πιστεύω, είπε, ότι αυτός ο άνθρωπος θα αφουγκραστεί τον απλό τον άνθρωπο, τα κατώτερα στρώματα του κόσμου. Πρόσθεσε ότι πρέπει να είμαστε κοντά στους ανθρώπους, συμπληρώνοντας ότι όποιος κυβερνά, πρέπει να αφουγκράζεται τα κατώτερα στρώματα του κόσμου.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι ένας αξιοπρεπέστατος, έντιμος και αληθινός κύριος, ανέφερε από την πλευρά της η Παμπίνα Κοντέα. Πιστεύω, είπε, ότι μπορεί να φέρει την πραγματική αλλαγή στον τόπο μας. Είναι ο μόνος γνώστης του Κυπριακού και όλοι οι Κύπριοι ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή να λυθεί. Είναι η μόνη μας ελπίδα.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου περιορίστηκε να πει ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι μία προοδευτική επιλογή. Στέλνει πάνω από όλα μήνυμα ειρήνης και ευημερίας για τους Κυπρίους.

Ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε στην 30χρονη φιλία του με τον Α. Μαυρογιάννη και υπογράμμισε ότι η υποψηφιότητά του δίνει μία ελπίδα ότι θα χαραχτεί μία καινούργια πορεία, γιατί τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, δεν πήγε καλά ο τόπος και όσο και εάν είναι δυσάρεστο αυτό να ακούγεται, πρέπει να πούμε την αλήθεια. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το κοινότυπο: η Κύπρος είναι μία μικρή κοινωνία με μεγάλα και κρυμμένα συμφέροντα. Δεν είναι καλό αυτό. Πρέπει να αλλάξουμε όχι μόνο καπετάνιο, αλλά να αλλάξουμε και κατεύθυνση.

Η Ελένη Ταλιγοπούλου από την πλευρά της υπογράμμισε ότι η Αριστερά είναι στην καρδιά πολλών ανθρώπων και ότι πολλοί αριστεροί κρύβουν ένα ρομαντισμό όσον αφορά την επιλογή του ποια πολιτική θέλουμε και ποιοι πολιτικοί θα μας κυβερνήσουν. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, είπε, είναι ένας από αυτούς, κι εγώ αισθάνομαι τιμή και συγκίνηση που μπορώ με το τραγούδι μου να δώσω ένα μήνυμα στον κόσμο της Κύπρου. Είναι ένας πολιτικός άλλου τύπου ο Ανδρέας. Είναι ένας άνθρωπος κοσμογυρισμένος, έχει γνώση τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και έρχεται για το κοινό καλό του τόπου. Εύχομαι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης να είναι η αρχή ενός άλλου πολιτικού τοπίου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.