Δεν ειναι πυροτέχνημα – Ναυτική βάση στην Καρπασία, “προξενείο” στην Αμμόχωστο

Σύμφωνα με τον παράνομο Bayrak, ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών Γιασίν Εκρέμ Σερίμ ανακοίνωσε ότι στις 15 Ιανουαρίου θα ανοίξει λεγόμενο προξενείο της Τουρκίας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην «πρεσβεία» της χώρας του στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη, την πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Σερίμ ανέφερε ότι βλέπουν πάντα την «τδβκ», όπως αποκάλεσε το αποσχιστικό καθεστώς, ως «ιδιοκτήτη μιας κοινής εθνικής υπόθεσης, στην οποία στεκόμαστε δίπλα-δίπλα» και σημείωσε ότι στο Κυπριακό θα πρέπει να υπάρξει επικέντρωση «στις πραγματικότητες επί του εδάφους», κατά την έκφρασή του.

Αναφερόμενος στην έκκληση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στον ΟΗΕ για αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος, ο Σερίμ είπε «ότι ο δρόμος για μια μόνιμη λύση στην Κύπρο μπορεί να ανοίξει με την καταγραφή της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος».

Tην ίδια ώρα, η τηλεόραση του ΑΝΤ1 μετέδωσε πως προχωρά η μετατροπή περιοχής της χερσονήσου της Καρπασίας σε στρατιωτική-ναυτική ζώνη με την ανέγερση και υποστατικών. Η ναυτική βάση που θα κατασκευαστεί από την Τουρκία θα χρησιμοποιείται για σκοπούς φιλοξενίας πολεμικών σκαφών, τα οποία θα συνοδεύουν πλωτά γεωτρύπανα που θα διενεργούν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.