Μόνο πεζοί θα διασχίζουν την πολυαναμενώμενη πλατεία Ελευθερίας μετά απο απόφαση που πήρε στην απογευματινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας.

Στην ολομέλεια έδωσαν το παρών τους και αρκετοί πολίτες, μέλη της Κίνησης ΟΧΙ αυτοκίνητα στην Πλατεία Ελευθερίας,  οι οποίοι διμαρτύρονταν για την εισήγηση όπως περνούν αυτοκίνητα από υην πλατεία.

Σε σχετική ανακοίνωση τους αναφέρουν: 

«Έχουμε ως πολίτες και ως δημότες κουραστεί να περιμένουμε αποφάσεις πολιτικών παρατάξεων να καθορίζουν το κοινό καλό των Δήμων μας και την ποιότητα ζωής εντός τους. Οι πόλεις μας δεν είναι αρένες πολιτικών αντιπαραθέσεων. Οι πόλεις μας είναι ζωντανοί οργανισμοί, για τους οποίους οι αιρετοί άρχοντες πρέπει να διαφυλάττουν την ασφαλή, και υγεινή διαβίωση, να ενισχύουν τον κοινωνικό ιστό, και να ανεβάζουν με τα ´Εργα και Πράξεις τους το βιωτικό επίπεδο.
Απαιτούμε όπως οι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι διαβάσουν ξανά τις μελέτες που έχουν διεκπεραιωθεί απο τους ειδήμονες του Δήμου, απο τα Δημόσια Έργα, τους συγκοινωνιολόγους του Πανεπιστημίου Κύπρου, και μελετήσουν τις γνωματεύσεις ΕΤΕΚ, ΕΒΕ, πριν ψηφίσουν και αποφασίσουν για την χρήση της Πλατείας».