Είπαν…

Martin Schirdewan: Η Ευρώπη του Μάριο Ντράγκι

Για µια δεκαετία, ο Μάριο Ντράγκι ήταν το πρόσωπο της λιτότητας στην Ευρώπη. Ως Πρωθυπουργός της Ιταλίας µεταµορφώθηκε και ζητά περισσότερα κονδύλια από την ΕΕ για δηµόσιες επενδύσεις. Αυτό είναι, βέβαια, σωστό. Το ερώτηµα είναι ποιος θα ωφεληθεί τελικά. Άλλωστε, οι δηµόσιες επενδύσεις δεν πρέπει να θεωρείται ότι κοινωνικοποιούν τα κόστη, ενώ τα κέρδη παραµένουν στους ιδιώτες.

Clare Daly: Οι όροι εντολής της Europol

Θα καταψηφίσουµε τους κανονισµούς τόσο για την Europol, όσο και για τη SIS II µε τους οποίους επεκτείνεται η πρόσβαση στα δεδοµένα και στην παντοδύναµη, αλλά σκοτεινή ευρωπαϊκή Αστυνοµία. Η νοµιµοποίηση της κατοχής µεγάλου όγκου πληροφοριών που δεν έχουν σχέση µε την καταπολέµηση του εγκλήµατος παραβιάζει τα δικαιώµατα Ευρωπαίων πολιτών και ανοίγει το δρόµο για επικίνδυνες αστυνοµικές πρακτικές.

Pernando Barrena: Η τεχνητή νοηµοσύνη στην ψηφιακή εποχή

Η Οµάδα της Αριστεράς δεν στηρίζει την έκθεση. ∆εν στέλνει δυνατό µήνυµα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ανεξέλεγκτης ανάπτυξης της ΤΝ (πρώτες ύλες, εκποµπές διοξειδίου του άνθρακα, κατανάλωση ενέργειας). Το χειρότερο είναι οι αναφορές στην επιβολή δικαίου και άµυνας όπου η έκθεση καλεί σε πιο στενή συνεργασία µε το ΝΑΤΟ για την κυβερνοάµυνα και ρύθµιση της στρατιωτικής χρήσης της ΤΝ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy