Ειρήνη Χαραλαμπίδου: Να ενισχυθεί η πολιτική βούληση για χρηστή διακυβέρνηση και καταπολέμηση διαφθοράς

Η Βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου, εκ των Αντιπροέδρων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), κατά τη συνεδρία του Προεδρείου της Συνέλευσης, στην Κοπεγχάγη τη Δευτέρα, υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών στην προώθηση συγκλίσεων σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Βουλή, η κ. Χαραλαμπίδου, υπό την ιδιότητά της ως Ειδική Αντιπρόσωπος της Συνέλευσης για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, ενημέρωσε τα μέλη του Προεδρείου για τη φιλοξενία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων συνεδρίου της Κ.Σ. ΟΑΣΕ, με τίτλο «Καταπολέμηση της διαφθοράς -Υπεράσπιση της Δημοκρατίας», στις 27 και 28 Μαΐου 2022.

Η Κύπρια Βουλευτής σημείωσε τη συμμετοχή στο συνέδριο διακεκριμένων ομιλητών από διεθνείς οργανισμούς και άλλους φορείς, αρμόδιους για θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, η GRECO, το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, η Διεθνής Διαφάνεια, καθώς και ανώτατων αξιωματούχων του ΟΑΣΕ.

Εξάλλου, κατά την παρουσίαση από τον Εισηγητή της Επιτροπής Οικονομικών, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος προσχεδίου της έκθεσής του, η οποία θα συζητηθεί και θα εγκριθεί, μαζί με σχετικό ψήφισμα, κατά την επόμενη Ετήσια Σύνοδο της Κ.Σ.ΟΑΣΕ, τον προσεχή Ιούλιο, κ. Χαραλαμπίδου εξέφρασε ικανοποίηση για την ιδιαίτερη έμφαση που δίδεται στο θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς, ένα ζήτημα που, όπως επισήμανε, παραμένει κρίσιμης σημασίας.

Η κ. Χαραλαμπίδου υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών στην προώθηση συγκλίσεων σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της πολιτικής βούλησης για την εφαρμογή των ειλημμένων δεσμεύσεων στον τομέα της χρηστής διακυβέρνησης σε εθνικό επίπεδο και, συνακόλουθα, την επίτευξη ακόμη καλύτερων αποτελεσμάτων στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy