Ειρήνη Χαραλαμπίδου: Πολιτική της «αρπαχτής» από την ΚυβέρνησηΣυνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών περιλάμβανε μεταξύ άλλων το πρόγραμμα της Βουλής για σήμερα με τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση να αφορούν τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μετά το πέρας της συνεδρίας η Ειρήνη Χαραλαμπίδου προέβη σε δηλώσεις σημειώνοντας για την πολιτική της «αρπαχτής» που εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση, η οποία έχει πλήξει, όχι μόνο το δημόσιο συμφέρον αλλά και την εικόνα της χώρας μας διεθνώς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Βουλευτού του ΑΚΕΛ, κας. Ειρήνης Χαραλαμπίδου:

Τα θέματα των πολιτογραφήσεων, οι καταχρήσεις που έγιναν από απληστία, τα θέματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, όλα αυτά δυστυχώς κλονίζουν την εμπιστοσύνη στα θέματα επενδύσεων στη χώρα μας. Οι Διεθνείς Οργανισμοί πρέπει να θεωρούνται σύμμαχοι μας, καθότι οι εκθέσεις τους είναι εργαλεία προκειμένου να διορθώνουμε τα διάφορα κενά που παρουσιάζονται στις νομοθεσίες μας. Είναι καθοριστικής σημασίας η έκθεση της MONEYVAL η οποία θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Με τι εκθέσεις της Greco μπορεί να υπάρχουν περιθώρια για εφαρμογή των συστάσεων αλλά ας μην ξεχνούμε ότι η έκθεση της MONEYVAL είναι καθοριστική για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη χώρα μας οι ξένοι επενδυτές. Αρχικά κατά τη διάρκεια της συζήτησης  επιχείρησαν όλοι να παρουσιάσουν μια εικόνα αγγελικά πλασμένη. Στη συνέχεια  έγιναν παραδοχές, στη βάση γεγονότων. Είναι σημαντικό να γίνονται παραδοχές  γιατί αν δεν εντοπίζουμε το πρόβλημα, δεν μπορούμε να το λύσουμε. Συνεπώς, πρέπει να σταματήσουμε σε τούτον τον τόπο να στρουθουκαμηλίζουμε με το να νομίζουμε ότι η εσωτερική επικοινωνιακή διαχείριση λύνει τα προβλήματα και μειώνει ευκαιριακά το πολιτικό κόστος. Δεν είναι έτσι που πρέπει να λειτουργεί ένα κράτος. Πρέπει να εντοπιστούν τα προβλήματα. Να τα λύσουμε και να σταματήσουν ανεύθυνες συμπεριφορές που εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς και την κάνουν πρωτοσέλιδο στα ξένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Είχαν ακουστεί πολλά από τον  τέως Υπουργό Οικονομικών ως προς τις εισπράξεις σε σχέση με την λίστα Λανγκάρτ. Σήμερα πληροφορηθήκαμε, μετά από ερώτηση που υποβάλαμε, ότι στα ταμεία της Κυπριακής Δημοκρατίας  μπήκαν μόνο Δέκα εκατομμύριά και όχι 35εκ. ως ισχυρίστηκε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών ο τέως Υπουργός Οικονομικών.